Kajgana je mnogima omiljeno jelo za doručak upravo zato što njena priprema ne zahtijeva previše vremena, truda niti sastojaka. No, jeste li znali da dodatkom samo jednog sastojka možete napraviti da vaša kajgana bude apsolutno savršena i prozračna poput oblaka?
Jaja su jedna od najčešćih namirnica za doručak. To uopće ne čudi s obzirom na nebrojene načine na koje se jaja mogu pripremiti. Od kuhanih jaja pa sve do kajgane. Upravo je kajgana tema ovog članka jer, čini se, mnogi muku muče s njenom teksturom koja ubrzo postane previše žilava.
Rješenje za taj problem otkrio je chef Kenji Lopez-Alt, a tajna je u samo jednom sastojku - škrobu! To može biti kukuruzni, krumpirov ili tapioca škrob s kojim će svaka kajgana biti prozračna i meka kao oblak, piše Miss7. Recept slijedi u nastavku, a na vama je samo da se bacite na pripremu.
Sastojci:
- 2 žličice škroba
- 1 ½ žličice vode
- 50 g maslaca
- 4 jaja
- sol
Priprema:
Dvije žličice škroba umutite s 1 ½ žličice vode u glatku smjesu bez grudica. Dodajte polovicu maslaca (25 g) te jaja i sol i sastojke umutite u jednoličnu smjesu. Zagrijte žlicu vode na tavi s neprianjajućim dnom na srednje visokoj temperaturi dok na dnu ne ostane nekoliko kapljica vode.
Odmah dodajte preostalih 25 g maslaca i kružim pokretima zagrijavajte tavu 10-ak sekundi dok se maslac ne otopi, ali pripazite da maslac ne potamni. Dodajte smjesu s jajima i lagano ih miješajte lopaticom dok se ne ispeku (otprilike minutu do dvije).
I to je to, uživajte u svojoj savršenoj kajgani!
JESI LI TI NOVA TIKTOK ZVIJEZDA? PRIJAVI SE! #zapaliinternet
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.