Teorija zavjere: Što može skinuti Hrvatsku s prvog mjesta?

Igor Kralj/Pixsell
U rubrici 'Volimo nogomet' budi u korak sa svim događajima na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2018. godine u Rusiji!
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon drugog kola skupine D Svjetskog prvenstva u Rusiji ipak nije i matematički osigurala prvo mjesto uoči posljednjega, trećeg kola koje se igra u utorak od 20 sati. Za to nam je trebao remi u utakmici Nigerije i Islanda u Volgogradu.

Vatreni, unatoč pobjedi nad Argentinom, ipak nije matematički osigurala prvo mjesto u skupini, unatoč posljednjem kolu koji se igra u utorak u 20 sati. Za to nam je trebao remi u utakmici Nigerije i Islanda u Volgogradu, no Nigerija je odnijela pobjedu i to čak 2-0. 

Tako naši u posljednju utakmicu ovog kruga ulaze sigurni da im izjednačena utakmica s Islandom, neovisno o rezulatatu utakmice Nigerija - Argentina, jamči prvu poziciju u skupini. To također znači da Hrvatske vrlo vjerojatno neće odigrati utakmicu protiv Francuske. 

S obzirom na to da Fifa kao prvi kriterij kod momčadi s istim brojem bodova u skupini ne gleda međusobni omjer, već gol-razliku, prestići nas još mogu Nigerijci. Kako?

Nigerija nas može maknuti s prvog mjesta jedino ako mi izgubimo utakmicu s Islandom, a oni napucaju Argentince s kombiniranom gol-razlikom od pet ili više golova. 

PRIMJER:

Hrvatska - Island : 0-1

Argentina - Nigerija : 0-4

Gol - razlika Nigerije: 6-2

Gol - razlika Hrvatske: 5-1

U tom bi slučaju završili na drugom mjestu zbog manjeg broja bodova. 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr