Tiramisu torta - slastica za posebne prigode

canva
Tiramisu u obliku kolača obožavamo pa vjerujemo da će nas oduševiti i ova verzija
Vidi originalni članak

Sastojci:

BISKVIT:

  • 350 g kristal šećera
  • 350 g maslaca
  • 6 jaja
  • 350 g bijelog brašna
  • 2-3 čajne žlice mlijeka
  • instant kava .
  • 250 g kipuće vode
  • 30 g šećera
  • 2 jušne žlice instant kave

KREMA:

  • 250 g maslaca 
  • 320 g mascarponea
  •   250 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 4 žlice kakaa u prahu
  • piškote i kakao u prahu za dekoraciju.

Priprema:

Zagrij na 160 stupnjeva i namasti 2 kalupa promjera 20 cm. 

U zdjeli miksaj maslac sobne temperature dok ne omekša. Dodaj šećer i miksaj dok ne postaje pjenasto. 

U drugoj posudi umuti jaja s vilicom i dodaj vaniliju. Postupno jaja dodaj u maslac i nastavi miksati. 

Naizmjence dodaj brašno i mlijeko, počevši s brašnom, i miješaj špatulom. Nemojte premiješati kako biskvit ne bi bio prenabijen nakon pečenja. 

Podijeli smjesu u pripremljene kalupe i peci 25-30 minuta. Kada čačkalicu zabodeš u sredinu biskvita, mora izaći čista.

Dok se biskvit hladi pripremi kremu. U maloj posudici pomiješaj instant kavu sa zakuhanom vodom i šećerom. Ostavi sa strane da se ohladi. Izmiksaj maslac i mascarpone dok ne dobiješ ujednačenu smjesu, oko 2 minute. Dodaj vaniliju, a zatim postepeno dodaj šećer u prahu.

Nastavi miksati još nekoliko minuta, dok smjesa ne postane pjenasta. Krema je spremna, ali ako želiš, možeš napraviti dodatan korak. Smjesu podijeli u 2 dijela, u jedan dio dodaj kakao u prahu i izmiksaj.

Ovako ćeš uz malu preinaku dobiti dvije kreme. Kad se biskviti ohlade, namoči oba prethodno pripremljenom kavom. Biskvit premaži kremom od vanilije, na to dodaj drugi biskvit i sve premaži ga kremom od kakaa. 

Cijelu tortu obloži piškotama, a vrh torte pospi kakaom.

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.


 

Posjeti joomboos.24sata.hr