Tiramisu u obliku kolača obožavamo pa vjerujemo da će nas oduševiti i ova verzija
Sastojci:
BISKVIT:
- 350 g kristal šećera
- 350 g maslaca
- 6 jaja
- 350 g bijelog brašna
- 2-3 čajne žlice mlijeka
- instant kava .
- 250 g kipuće vode
- 30 g šećera
- 2 jušne žlice instant kave
KREMA:
- 250 g maslaca
- 320 g mascarponea
- 250 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 4 žlice kakaa u prahu
- piškote i kakao u prahu za dekoraciju.
Priprema:
Zagrij na 160 stupnjeva i namasti 2 kalupa promjera 20 cm.
U zdjeli miksaj maslac sobne temperature dok ne omekša. Dodaj šećer i miksaj dok ne postaje pjenasto.
U drugoj posudi umuti jaja s vilicom i dodaj vaniliju. Postupno jaja dodaj u maslac i nastavi miksati.
Naizmjence dodaj brašno i mlijeko, počevši s brašnom, i miješaj špatulom. Nemojte premiješati kako biskvit ne bi bio prenabijen nakon pečenja.
Podijeli smjesu u pripremljene kalupe i peci 25-30 minuta. Kada čačkalicu zabodeš u sredinu biskvita, mora izaći čista.
Dok se biskvit hladi pripremi kremu. U maloj posudici pomiješaj instant kavu sa zakuhanom vodom i šećerom. Ostavi sa strane da se ohladi. Izmiksaj maslac i mascarpone dok ne dobiješ ujednačenu smjesu, oko 2 minute. Dodaj vaniliju, a zatim postepeno dodaj šećer u prahu.
Nastavi miksati još nekoliko minuta, dok smjesa ne postane pjenasta. Krema je spremna, ali ako želiš, možeš napraviti dodatan korak. Smjesu podijeli u 2 dijela, u jedan dio dodaj kakao u prahu i izmiksaj.
Ovako ćeš uz malu preinaku dobiti dvije kreme. Kad se biskviti ohlade, namoči oba prethodno pripremljenom kavom. Biskvit premaži kremom od vanilije, na to dodaj drugi biskvit i sve premaži ga kremom od kakaa.
Cijelu tortu obloži piškotama, a vrh torte pospi kakaom.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.