Tjestenina s parmezanom i češnjakom je idealna za danas

canva
Kako najbolje proslaviti dan parmezana nego jednim ukusnim receptom! Ovoga puta na redu je tjestenina s parmezanom i pečenim češnjakom, koja je idealna kad vam se jede nešto ukusno, a što se priprema na brzinu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 glavice češnjaka
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 500 g špageta
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice papra
  • 30 g naribanog parmezana
  • ¼ žličice čilija
  • svježi peršin

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Odrežite vrh glavica češnjaka, postavite ih na papir za pečenje i prelijte svaku žlicom maslinovog ulja.

Pecite sat vremena. Kad se češnjak ispeče, jednu glavicu istisnite i nasjeckajte, a drugu sačuvajte sa strane.

Na tavici zagrijte preostale četiri žlice maslinovog ulja, dodajte nasjeckani češnjak, čili, sol i papar. 

Nakon 2 – 3 minute dodajte skuhanu tjesteninu i istisnite preostalu glavicu češnjaka. Dobro promiješajte i kuhaj pet minuta.

Ugasite vatru, dodajte parmezan i nasjeckani svježi peršin. Promiješajte i poslužite!

Originalni recept pronađite na Miss Gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr