Kako najbolje proslaviti dan parmezana nego jednim ukusnim receptom! Ovoga puta na redu je tjestenina s parmezanom i pečenim češnjakom, koja je idealna kad vam se jede nešto ukusno, a što se priprema na brzinu
Sastojci:
- 2 glavice češnjaka
- 6 žlica maslinovog ulja
- 500 g špageta
- 1 žličica soli
- ½ žličice papra
- 30 g naribanog parmezana
- ¼ žličice čilija
- svježi peršin
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Odrežite vrh glavica češnjaka, postavite ih na papir za pečenje i prelijte svaku žlicom maslinovog ulja.
Pecite sat vremena. Kad se češnjak ispeče, jednu glavicu istisnite i nasjeckajte, a drugu sačuvajte sa strane.
Na tavici zagrijte preostale četiri žlice maslinovog ulja, dodajte nasjeckani češnjak, čili, sol i papar.
Nakon 2 – 3 minute dodajte skuhanu tjesteninu i istisnite preostalu glavicu češnjaka. Dobro promiješajte i kuhaj pet minuta.
Ugasite vatru, dodajte parmezan i nasjeckani svježi peršin. Promiješajte i poslužite!
Originalni recept pronađite na Miss Gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.