Tko su najzgodniji dečki koji pjevaju polku?

neo visuals/canva
Dečki iz slovenske skupine 'Polkaholiki', nakon obrade najpopularnijih pjesama godine - Mišića i Senorite - izbacili su prvu autorsku stvar na JoomBoos YouTube kanalu, 'Povej, povej'
Vidi originalni članak

Njihove polka obrade modernih hitova na YouTubeu i Facebooku je već pregledalo više od 150 tisuća ljudi, a Žiga (pjevač), Matic (pjevač i harmonika), Gašper (bas) i Rene (gitara) odlučili su se publici po prvi puta predstaviti vlastitom pjesmom. Njihovu pjesmu i spot možete ekskluzivno poslušati i pogledati na JoomBoosu.

POGLEDAJTE VIDEO:

embed

Priča o polki na drugačiji način

'Polkaholiki' su nova skupina na regionalnoj sceni, a glazbom se, kažu, bave od malih nogu.

Druže se od malena

"Matic, Rene i ja smo već dugo prijatelji, a Matic i ja, Gašper, smo i braća blizanci. Nas trojica sviramo zajedno od osnovne škole, a kad su nastali 'Polkaholiki' pridružio nam se i četvrti, član, Žiga. Kad nam se on pridružio odmah smo znali da smo grupa koja može polku učiniti zanimljivom svima i odlučili smo svoju priču ispričati nekako drugačije", govori nam Gašper te objašnjava zašto su odlučili spojiti modernu, dalmatinsku i polka glazbu.

"Svaki put kad napravimo neku novu obradu oduševi nas činjenica kako svaka stvar zvuči totalno drugačije", dodaje.

Htjeli su se istaknuti

"Dugo smo razmišljali o tome u kojem ćemo glazbenom smjeru krenuti, a ono što smo htjeli jest izdvojiti se od drugih. Probali smo snimiti polka komad na moderan način i zvučalo je ludo dobro. Također, znali smo da radimo nešto dobro kad su nam ljudi počeli pljeskati nakon izvedbe, a i osmijeh na njihovim licima sve govori", objašnjava Gašper.

Svojim se obradama i autorskim pjesmama obraćaju širokoj publici, ali prvenstveno im je cilj mladima približiti polku kao žanr glazbe. 

Mladi polku vide kao 'glazbu za starije'

"Iako mladi znaju što je polka, mislimo da je, uglavnom, previše uspoređuju s glazbom 'za starije', što nije istina. Polka je odlična glazba za zabave, a poznata je i kod nas, ali i vani. Slušaju je i u Njemačkoj, čak i u SAD-u. A mi svojim obradama i svojim pristupom polki mladima možemo još više približiti polku i pomoći im da je zavole", dodaje.

Oni polku opisuju kao energičnu, brzu glazbu koja sve diže na noge i na koju se može plesati cijelu noć, a upravo tako zvuči i njihova nova pjesma koju možete ekskluzivno poslušati na JoomBoos YouTube kanalu.

Nakon obrade 'Mišića' i 'Senorite' te autorske pjesme 'Povej, povej', hrvatski 'One Direction' spremaju još mnogo zanimljivih stvari. Uskoro će izbaciti i polka verzije pjesama Mladena Grdovića te Petra Graše, a sve možete pratiti na JoomBoosu.

 

Kupi ulaznice za veliko finale Rap Campa.

Posjeti joomboos.24sata.hr