Prvi 3178 pregleda 04. prosinca 2019.

Tko su najzgodniji dečki koji pjevaju polku?

neo visuals/canva

Dečki iz slovenske skupine 'Polkaholiki', nakon obrade najpopularnijih pjesama godine - Mišića i Senorite - izbacili su prvu autorsku stvar na JoomBoos YouTube kanalu, 'Povej, povej'

Njihove polka obrade modernih hitova na YouTubeu i Facebooku je već pregledalo više od 150 tisuća ljudi, a Žiga (pjevač), Matic (pjevač i harmonika), Gašper (bas) i Rene (gitara) odlučili su se publici po prvi puta predstaviti vlastitom pjesmom. Njihovu pjesmu i spot možete ekskluzivno poslušati i pogledati na JoomBoosu.

POGLEDAJTE VIDEO:

embed

Priča o polki na drugačiji način

 | Autor: neo visuals/canva neo visuals/canva

'Polkaholiki' su nova skupina na regionalnoj sceni, a glazbom se, kažu, bave od malih nogu.

Druže se od malena

 | Autor: neo visuals/canva neo visuals/canva Gašper i Matic su blizanci

"Matic, Rene i ja smo već dugo prijatelji, a Matic i ja, Gašper, smo i braća blizanci. Nas trojica sviramo zajedno od osnovne škole, a kad su nastali 'Polkaholiki' pridružio nam se i četvrti, član, Žiga. Kad nam se on pridružio odmah smo znali da smo grupa koja može polku učiniti zanimljivom svima i odlučili smo svoju priču ispričati nekako drugačije", govori nam Gašper te objašnjava zašto su odlučili spojiti modernu, dalmatinsku i polka glazbu.

 | Autor: neo visuals/canva neo visuals/canva Žiga (pjevač) i Rene (gitara)

"Svaki put kad napravimo neku novu obradu oduševi nas činjenica kako svaka stvar zvuči totalno drugačije", dodaje.

Htjeli su se istaknuti

 | Autor: neo visuals/canva neo visuals/canva

"Dugo smo razmišljali o tome u kojem ćemo glazbenom smjeru krenuti, a ono što smo htjeli jest izdvojiti se od drugih. Probali smo snimiti polka komad na moderan način i zvučalo je ludo dobro. Također, znali smo da radimo nešto dobro kad su nam ljudi počeli pljeskati nakon izvedbe, a i osmijeh na njihovim licima sve govori", objašnjava Gašper.

Svojim se obradama i autorskim pjesmama obraćaju širokoj publici, ali prvenstveno im je cilj mladima približiti polku kao žanr glazbe. 

Mladi polku vide kao 'glazbu za starije'

 | Autor: neo visuals/canva neo visuals/canva

"Iako mladi znaju što je polka, mislimo da je, uglavnom, previše uspoređuju s glazbom 'za starije', što nije istina. Polka je odlična glazba za zabave, a poznata je i kod nas, ali i vani. Slušaju je i u Njemačkoj, čak i u SAD-u. A mi svojim obradama i svojim pristupom polki mladima možemo još više približiti polku i pomoći im da je zavole", dodaje.

Oni polku opisuju kao energičnu, brzu glazbu koja sve diže na noge i na koju se može plesati cijelu noć, a upravo tako zvuči i njihova nova pjesma koju možete ekskluzivno poslušati na JoomBoos YouTube kanalu.

Nakon obrade 'Mišića' i 'Senorite' te autorske pjesme 'Povej, povej', hrvatski 'One Direction' spremaju još mnogo zanimljivih stvari. Uskoro će izbaciti i polka verzije pjesama Mladena Grdovića te Petra Graše, a sve možete pratiti na JoomBoosu.

 

Kupi ulaznice za veliko finale Rap Campa.

 | Autor:

Tvoja reakcija?