Ovo su golovi Luke Modrića koji su mu obilježili karijeru

Frank Hoermann/DPA/PIXSELL
U najdražem, kockastom dresu, Luka je zabijao izrazito važne golove protiv Turske i Argentine. Ovo je top 10 njegovih najimpresivnijih golova.
Vidi originalni članak

Luka Modrić najbolji je hrvatski nogometaš svih vremena. Danas slavi 34. rođendan, a u svojoj se karijeri može pohvaliti velikim brojem lijepih i važnih pogodaka za svoju ekipu.

Za prvi tri boda na Euru 2016. godine zaslužna je volejčina s dvadeset metara. Rasparao je tursku mrežu i donio Hrvatskoj važnu pobjedu za savršen nastavak Europskog prvenstva u Francuskoj. 

Protiv Argentine je u rapsodiji moći zabio drugi pogodak i uništio sve nade Messiju i društvu. Zavaljao je Otamendija i uz stativu pospremio loptu u gol.

Njegova prekretnica u karijeri dogodila se u Manchesteru 2013. godine. U početku se nije najbolje snašao u Realu, ali kada je zabio gol ‘Crvenim vragovima’, njegova karijera je procvjetala.

U grupnoj fazi Lige prvaka najviše se ističu golovi protiv ciparskog Apoela i Kopenhagena. Oba su bila dalekometna i izrazito precizna.

U španjolskoj ligi najljepši pogotci su mu protiv Mallorca, Villareala. Granade i Real Betisa. Svi su bili projektili, pravi modričevski, precizni i snažni. Ukupno je u jednoj od najjačih liga svijeta do sada zabio čak 12 pogodaka, što je za jednog veznog igrača lijepa brojka. 

Za zagrebački Dinamo zabio je ukupno 21 pogodak u 69 utakmica, a među najistaknutijima je svakako onaj iz Amsterdama kada su 'Modri' preko močnog Ajaxa osiguralni elitno natjecanje, Ligu prvaka. Sigurno je tada zabio s bijele točke i anulirao Ajaxovu prednost iz Zagreba.

Koji Lukin gol je tebi najviše ostao u sjećanju?

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

Posjeti joomboos.24sata.hr