Toplo varivo idealno za nadolazeće hladne dane

canva
Varivo od leće, povrća i kobasica popravit će i najkišniji dan
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 100 g leće po izboru
  • 1 glavica luka
  • 2 mrkve
  • 2 krumpira
  • 1 manji komad korijena celera
  • 1 žlica pasirane rajčice
  • 700 ml vode
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica slatke paprike
  • prstohvat kajenskog papra
  • 3 žlice sitno sjeckanog peršina
  • kobasice po želji
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Priprema:

Na ulju pirjaj sitno nasjeckan luk te mrkvu i mali komad korijena celera nasjeckan na kockice (oko 10 minuta na laganoj vatri).

U mužaru istucaj kumin pa zajedno s crvenom paprikom i kajenskim paprom dodaj na luk. Kratko poprži, dodaj leću, dodaj i pasiranu rajčicu i vodu.

Pusti da zavrije pa dodaj krumpir narezan na sitne kockice. 

Dodaj i kobasice.  Kuhaj 15-ak minuta da leća i krumpir omekšaju.

Na kraju dodaj svježe nasjeckani peršin.

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr