Toplo varivo idealno za nadolazeće hladne dane
Varivo od leće, povrća i kobasica popravit će i najkišniji dan
Sastojci:
- 100 g leće po izboru
- 1 glavica luka
- 2 mrkve
- 2 krumpira
- 1 manji komad korijena celera
- 1 žlica pasirane rajčice
- 700 ml vode
- 1 žličica kumina
- 1 žličica slatke paprike
- prstohvat kajenskog papra
- 3 žlice sitno sjeckanog peršina
- kobasice po želji
- maslinovo ulje
- sol, papar
Priprema:
Na ulju pirjaj sitno nasjeckan luk te mrkvu i mali komad korijena celera nasjeckan na kockice (oko 10 minuta na laganoj vatri).
U mužaru istucaj kumin pa zajedno s crvenom paprikom i kajenskim paprom dodaj na luk. Kratko poprži, dodaj leću, dodaj i pasiranu rajčicu i vodu.
Pusti da zavrije pa dodaj krumpir narezan na sitne kockice.
Dodaj i kobasice. Kuhaj 15-ak minuta da leća i krumpir omekšaju.
Na kraju dodaj svježe nasjeckani peršin.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.