Tradicionalna slastica: Bučnica s makom
Ovaj desert će vas vratiti u djetinjstvo
Sastojci:
- kore za savijače
- pola buče
- 150 g maka
- 500 g svježeg sira
- 80 g šećera
- 150 g maslaca
- 3 jaja
- 3 žlice kiselog vrhnja
- sol
- šećer u prahu
Priprema:
Buču očisti od koštica pa je naribaj. Dodaj sol i pusti da stoji oko pola sata.
Prije pripreme nadjeva za bučnicu, buču ocijedi od viška tekućine. U posudu stavi jaja i šećer, sve dobro izmiksaj, pa dodaj sir, mak i vrhnje. Ubaci ocijeđenu buču.
Koru za savijače premaži maslacem, preklopi je drugom korom, također premazanom maslacem. Po cijeloj površini kore rasporedi nadjev i pažljivo zarolaj. Ponavljaj postupak dok ne ostaneš bez kora i nadjeva.
Savijaču premaži preostalim maslacem i peci na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Posluži mlako ili na sobnoj temperaturi, posuto šećerom u prahu.
Originalni recept možete pronaći na portalu MissGastro!