Tradicionalna slastica: Bučnica s makom

Canva
Ovaj desert će vas vratiti u djetinjstvo
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • kore za savijače
  • pola buče
  • 150 g maka
  • 500 g svježeg sira
  • 80 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 3 jaja
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • sol
  • šećer u prahu

Priprema:

Buču očisti od koštica pa je naribaj. Dodaj sol i pusti da stoji oko pola sata.

Prije pripreme nadjeva za bučnicu, buču ocijedi od viška tekućine. U posudu stavi jaja i šećer, sve dobro izmiksaj, pa dodaj sir, mak i vrhnje. Ubaci ocijeđenu buču.

Koru za savijače premaži maslacem, preklopi je drugom korom, također premazanom maslacem. Po cijeloj površini kore rasporedi nadjev i pažljivo zarolaj. Ponavljaj postupak dok ne ostaneš bez kora i nadjeva.

Savijaču premaži preostalim maslacem i peci na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Posluži mlako ili na sobnoj temperaturi, posuto šećerom u prahu.

Originalni recept možete pronaći na portalu MissGastro!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr