Tražite osvježenje? Rolada od jagoda i sira je idealna!

Canva
Donosimo vam recept za ukusnu i osvježavajuću roladu kojoj će malo tko moći odoljeti. Jednostavna priprema neće vam oduzeti puno vremena, a ovaj ćete desert od jagoda i krem sira poželjeti uvijek imati spremnog za posluživanje.
Vidi originalni članak

Sastojci - za biskvit:

  • 6 jaja
  • 250 g šećera
  • 2 žlice ulja
  • 2 žličice praška za pecivo
  • ½ čajne žličice soli
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 185 g brašna
  • 40 g šećera u prahu

Sastojci - za kremu:

  • 250 g šećera
  • 225 g krem sira
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 300 g jagoda

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
  2. U posudi umutite jaja, oko dvije minute. Dodajte šećer i opet miksajte dok se ne sjedine svi sastojci. Dodajte ulje, prašak za pecivo, sol i ekstrakt vanilije. Dodajte brašno pa miješajte drvenom žlicom dok se svi sastojci ne sjedine i dobijete jednoličnu smjesu.
  3. Izlijte tijesto na lim za pečenje obložen masnim papirom i ravnomjerno ga rasporedite. Pecite 10 do 15 minuta.
  4. Na kuhinjskoj radnoj plohi raširite kuhinjsku krpu ili ručnik i pospite ju šećerom u prahu. Nakon što je kora gotova, preokrenite ju na krpu i podignite kako bi koru zarolali. Stavite ju u hladnjak na 20 do 30 minuta.
  5. U zdjeli pomiješajte krem ​​sir, šećer i ekstrakt vanilije. Stavite kremu na stranu.
  6. Izvadite koru na radnu plohu i odmotajte ju.
  7. Smjesu od krem ​​sira ravnomjerno rasporedite po kori i zatim na nju postavite nasjeckane jagode.
  8. Čvrsto zarolajte koru. Po vrhu pospite šećerom u prahu. Čuvajte u hladnjaku i narežite prije posluživanja.

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr