Donosimo vam recept za ukusnu i osvježavajuću roladu kojoj će malo tko moći odoljeti. Jednostavna priprema neće vam oduzeti puno vremena, a ovaj ćete desert od jagoda i krem sira poželjeti uvijek imati spremnog za posluživanje.
Sastojci - za biskvit:
- 6 jaja
- 250 g šećera
- 2 žlice ulja
- 2 žličice praška za pecivo
- ½ čajne žličice soli
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 185 g brašna
- 40 g šećera u prahu
Sastojci - za kremu:
- 250 g šećera
- 225 g krem sira
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 300 g jagoda
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
- U posudi umutite jaja, oko dvije minute. Dodajte šećer i opet miksajte dok se ne sjedine svi sastojci. Dodajte ulje, prašak za pecivo, sol i ekstrakt vanilije. Dodajte brašno pa miješajte drvenom žlicom dok se svi sastojci ne sjedine i dobijete jednoličnu smjesu.
- Izlijte tijesto na lim za pečenje obložen masnim papirom i ravnomjerno ga rasporedite. Pecite 10 do 15 minuta.
- Na kuhinjskoj radnoj plohi raširite kuhinjsku krpu ili ručnik i pospite ju šećerom u prahu. Nakon što je kora gotova, preokrenite ju na krpu i podignite kako bi koru zarolali. Stavite ju u hladnjak na 20 do 30 minuta.
- U zdjeli pomiješajte krem sir, šećer i ekstrakt vanilije. Stavite kremu na stranu.
- Izvadite koru na radnu plohu i odmotajte ju.
- Smjesu od krem sira ravnomjerno rasporedite po kori i zatim na nju postavite nasjeckane jagode.
- Čvrsto zarolajte koru. Po vrhu pospite šećerom u prahu. Čuvajte u hladnjaku i narežite prije posluživanja.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.