U 2023. ćemo na ovih pet načina uređivati dom

canva
Struka je rekla svoje. Ako želite biti moderni i u trendu, svoj ćete dom morati urediti s ovih pet stvari!
Vidi originalni članak

Odmak od jednostavnih oblika 

"Vidjet ćemo odmak od modernih linija modernog namještaja iz sredine stoljeća. Zakrivljeni namještaj vraća osjećaj mekoće i prijelaznog dizajna", kaže Hana Sethi, dizajnerica interijera i DIY blogerica Hana's Happy Home. 

Slično mišljenje dijeli i Mike Semegen, vlasnik i voditelj projekta u Hello Home Studios.

"Čini se da ponovno idemo prema mekšem i zaobljenom izgledu. Sa zasvođenim vratima i okruglim ogledalima, omekšavanje prostora i njegovog uređenja je nešto što više ljudi gleda."

Drvo i prirodni elementi

"Korištenje prirodnih materijala i dalje će vladati, budući da održivost i ekološka svijest postaju sve važniji. Međutim, vidjet ćemo manje mekše, isprane šume, nego više teksturirane, tamnije vrste", smatra Kristina Phillips, osnivačica tvrtke Kristina Phillips Interior Design. 

Razni uzorci

"Naši će domovi biti ispunjeni bojama, koristit ćemo tkanine, boje i tapete kako bismo svoje sobe obogatili uzorcima i akcentima primijenjenim sofisticirano i promišljeno. I dalje ćemo vidjeti tradicionalne murale i scenske papire, ali napravljene na moderniji i šareniji način", kaže Kristina Phillips, osnivačica tvrtke Kristina Phillips Interior Design.

Stropne tapete

"Tapete su uvijek omiljene kod klijenata, ali lijepljenje tapeta na strop bit će u trendu! To se može učiniti u kupaonici, održavajući zidove jednostavnim bojom, a zatim dodajući grafički ispis na strop kako bi vam privukao pogled i povećao 'cool' faktor... Oblijepite strop tapetama u boji gingham ili hrabre boje u prekrasnoj teksturi poput lana", smatra Michal Rubin, glavni dizajner i vlasnik tvrtke MR Interiors.

Udobna rasvjeta

"Ambijentalna, udobna rasvjeta je u igri. Trebali bismo vidjeti više neizravne rasvjete koja dolazi iz uvala i svjetiljki u razini očiju, sa zidnim svijećnjacima koji udvostručuju oblik i funkciju. Štoviše, svijećnjaci postaju skulpturalni kao istaknuti komad ili umjetničko djelo", smatra Marina Yu, viša dizajnerica u Whitehall Interiors.

Što vi smatrate da će još biti u trendu? 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr