Prvi 9856 pregleda 20. siječnja 2023.

U 2023. ćemo na ovih pet načina uređivati dom

canva

Struka je rekla svoje. Ako želite biti moderni i u trendu, svoj ćete dom morati urediti s ovih pet stvari!

Odmak od jednostavnih oblika 

"Vidjet ćemo odmak od modernih linija modernog namještaja iz sredine stoljeća. Zakrivljeni namještaj vraća osjećaj mekoće i prijelaznog dizajna", kaže Hana Sethi, dizajnerica interijera i DIY blogerica Hana's Happy Home. 

Slično mišljenje dijeli i Mike Semegen, vlasnik i voditelj projekta u Hello Home Studios.

"Čini se da ponovno idemo prema mekšem i zaobljenom izgledu. Sa zasvođenim vratima i okruglim ogledalima, omekšavanje prostora i njegovog uređenja je nešto što više ljudi gleda."

Drvo i prirodni elementi

"Korištenje prirodnih materijala i dalje će vladati, budući da održivost i ekološka svijest postaju sve važniji. Međutim, vidjet ćemo manje mekše, isprane šume, nego više teksturirane, tamnije vrste", smatra Kristina Phillips, osnivačica tvrtke Kristina Phillips Interior Design. 

 | Autor: pexels/Charlotte May pexels/Charlotte May

Razni uzorci

"Naši će domovi biti ispunjeni bojama, koristit ćemo tkanine, boje i tapete kako bismo svoje sobe obogatili uzorcima i akcentima primijenjenim sofisticirano i promišljeno. I dalje ćemo vidjeti tradicionalne murale i scenske papire, ali napravljene na moderniji i šareniji način", kaže Kristina Phillips, osnivačica tvrtke Kristina Phillips Interior Design.

 | Autor: pexels/Max Vakhtbovych pexels/Max Vakhtbovych

Stropne tapete

"Tapete su uvijek omiljene kod klijenata, ali lijepljenje tapeta na strop bit će u trendu! To se može učiniti u kupaonici, održavajući zidove jednostavnim bojom, a zatim dodajući grafički ispis na strop kako bi vam privukao pogled i povećao 'cool' faktor... Oblijepite strop tapetama u boji gingham ili hrabre boje u prekrasnoj teksturi poput lana", smatra Michal Rubin, glavni dizajner i vlasnik tvrtke MR Interiors.

Udobna rasvjeta

"Ambijentalna, udobna rasvjeta je u igri. Trebali bismo vidjeti više neizravne rasvjete koja dolazi iz uvala i svjetiljki u razini očiju, sa zidnim svijećnjacima koji udvostručuju oblik i funkciju. Štoviše, svijećnjaci postaju skulpturalni kao istaknuti komad ili umjetničko djelo", smatra Marina Yu, viša dizajnerica u Whitehall Interiors.

Što vi smatrate da će još biti u trendu? 

 

Tvoja reakcija?