Ukusno i zdravo: Zapečeni slanutak s jajima i krumpirom
Sastojci:
- 4 krumpira
- 2 šalice špinata
- pola glavice luka
- žlica đumbira
- žlica curryja
- pola žličice soli
- pola šalice maslinovog ulja
- 1 tikvica
- 4 jaja
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješaj naribani krumpir, sitno nasjeckani mladi špinat, sitno nasjeckani luk, nasjeckani svježi đumbir, curry prah i sol.
Zagrij ulje u velikoj neprijanjajućoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj smjesu od krumpira i pritisni je u ravan sloj. Peci bez miješanja dok donja strana ne postane hrskava i zlatno smeđa, 3-5 minuta.
Smanji vatru na srednju jačinu. Umiješaj isprani i ocijeđeni slanutak iz konzerve i nasjeckane tikvice, "lomeći" veće komade krumpira, dok se sve ne sjedini.
Pritisni smjesu u ravan sloj i napravi u njoj 4 udubljenja. Razbij jaja jedno po jedno u šalicu i nježno ih ulij u svako udubljenje.
Pokrij tavu i nastavi kuhati dok se jaja ne stvrdnu, 4- 5 minuta za mekane žumanjke. Ako više voliš tvrdo kuhana jaja, produži vrijeme kuhanja za nekoliko minuta.
Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!