Ukusno i zdravo: Zapečeni slanutak s jajima i krumpirom

Canva
Jednostavno jelo koje se priprema za svega 25 minuta
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 krumpira
  • 2 šalice špinata
  • pola glavice luka
  • žlica đumbira
  • žlica curryja
  • pola žličice soli
  • pola šalice maslinovog ulja
  • 1 tikvica 
  • 4 jaja

Priprema: 

U velikoj zdjeli pomiješaj naribani krumpir, sitno nasjeckani mladi špinat, sitno nasjeckani luk, nasjeckani svježi đumbir, curry prah i sol.

Zagrij ulje u velikoj neprijanjajućoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj smjesu od krumpira i pritisni je u ravan sloj. Peci bez miješanja dok donja strana ne postane hrskava i zlatno smeđa, 3-5 minuta.

Smanji vatru na srednju jačinu. Umiješaj isprani i ocijeđeni slanutak iz konzerve i nasjeckane tikvice, "lomeći" veće komade krumpira, dok se sve ne sjedini.

Pritisni smjesu u ravan sloj i napravi u njoj 4 udubljenja. Razbij jaja jedno po jedno u šalicu i nježno ih ulij u svako udubljenje.

Pokrij tavu i nastavi kuhati dok se jaja ne stvrdnu, 4- 5 minuta za mekane žumanjke. Ako više voliš tvrdo kuhana jaja, produži vrijeme kuhanja za nekoliko minuta.

Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr