Jednostavno jelo koje se priprema za svega 25 minuta
Sastojci:
- 4 krumpira
- 2 šalice špinata
- pola glavice luka
- žlica đumbira
- žlica curryja
- pola žličice soli
- pola šalice maslinovog ulja
- 1 tikvica
- 4 jaja
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješaj naribani krumpir, sitno nasjeckani mladi špinat, sitno nasjeckani luk, nasjeckani svježi đumbir, curry prah i sol.
Zagrij ulje u velikoj neprijanjajućoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj smjesu od krumpira i pritisni je u ravan sloj. Peci bez miješanja dok donja strana ne postane hrskava i zlatno smeđa, 3-5 minuta.
Smanji vatru na srednju jačinu. Umiješaj isprani i ocijeđeni slanutak iz konzerve i nasjeckane tikvice, "lomeći" veće komade krumpira, dok se sve ne sjedini.
Pritisni smjesu u ravan sloj i napravi u njoj 4 udubljenja. Razbij jaja jedno po jedno u šalicu i nježno ih ulij u svako udubljenje.
Pokrij tavu i nastavi kuhati dok se jaja ne stvrdnu, 4- 5 minuta za mekane žumanjke. Ako više voliš tvrdo kuhana jaja, produži vrijeme kuhanja za nekoliko minuta.
Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.