Ultimativni čokoladni klasik: Imamo recept za krostatu!
Sastojci za tijesto:
- 400 g bijelog brašna
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 150 g maslaca
Nadjev:
- 200 g čokolade sa 70% kakaa
- pola šalice šalica mlijeka
- 100 g šećera
- 30 g badema
Priprema:
1. Stavite brašno na radnu površinu i u sredini napravite rupu. U nju ulijte istučena jaja pa dodajte šećer i lagano sve promiješajte.
2. Dodajte hladni maslac nasjeckan na kockice. Mijesite od tri do pet minuta. Radite brzo kako se maslac ne bi otopio, a tijesto postalo gnjecavo.
3. Zamotajte ga u foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
4. Na pobrašnjenu površinu izvadite tijesto pa ga prerežite na pola. Polovicu razvaljajte i stavite u namašćeni lim za pečenje.
5. Na pari otopite čokoladu pomiješanu s mlijekom, šećerom i usitnjenim bademima. Malo ohladite smjesu pa ulijte u lim s tijestom. Prije toga tijesto izbodite vilicom na nekoliko mjesta.
6. Razvaljajte i ostatak tijesta, narežite ga na trakice i preklopite preko nadjeva.
7. Pecite na 180°c od 40 do 45 minuta, ohladite pa poslužite uz neko voće, slatki preljev ili šlag. Dobar tek!
Originalni recept pronađite na Miss7 Gastro.