Malo tko ne voli čokoladne kolače, a nama se čini da bi vam danas baš dobro došao jedan talijanski čokoladni klasik! Evo kako pripremiti preukusnu čokoladnu krostatu i što će vam pritom sve biti potrebno za pripremu!
Sastojci za tijesto:
- 400 g bijelog brašna
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 150 g maslaca
Nadjev:
- 200 g čokolade sa 70% kakaa
- pola šalice šalica mlijeka
- 100 g šećera
- 30 g badema
Priprema:
1. Stavite brašno na radnu površinu i u sredini napravite rupu. U nju ulijte istučena jaja pa dodajte šećer i lagano sve promiješajte.
2. Dodajte hladni maslac nasjeckan na kockice. Mijesite od tri do pet minuta. Radite brzo kako se maslac ne bi otopio, a tijesto postalo gnjecavo.
3. Zamotajte ga u foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
4. Na pobrašnjenu površinu izvadite tijesto pa ga prerežite na pola. Polovicu razvaljajte i stavite u namašćeni lim za pečenje.
5. Na pari otopite čokoladu pomiješanu s mlijekom, šećerom i usitnjenim bademima. Malo ohladite smjesu pa ulijte u lim s tijestom. Prije toga tijesto izbodite vilicom na nekoliko mjesta.
6. Razvaljajte i ostatak tijesta, narežite ga na trakice i preklopite preko nadjeva.
7. Pecite na 180°c od 40 do 45 minuta, ohladite pa poslužite uz neko voće, slatki preljev ili šlag. Dobar tek!
Originalni recept pronađite na Miss7 Gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.