Prvi 1825 pregleda 14. prosinca 2022.

Ultimativni čokoladni klasik: Imamo recept za krostatu!

canva

Malo tko ne voli čokoladne kolače, a nama se čini da bi vam danas baš dobro došao jedan talijanski čokoladni klasik! Evo kako pripremiti preukusnu čokoladnu krostatu i što će vam pritom sve biti potrebno za pripremu!

Sastojci za tijesto:

  • 400 g bijelog brašna
  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 150 g maslaca

Nadjev:

  • 200 g čokolade sa 70% kakaa
  • pola šalice šalica mlijeka
  • 100 g šećera
  • 30 g badema 

 | Autor: canva canva

Priprema:

1. Stavite brašno na radnu površinu i u sredini napravite rupu. U nju ulijte istučena jaja pa dodajte šećer i lagano sve promiješajte.

2. Dodajte hladni maslac nasjeckan na kockice. Mijesite od tri do pet minuta. Radite brzo kako se maslac ne bi otopio, a tijesto postalo gnjecavo.

3. Zamotajte ga u foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.

4. Na pobrašnjenu površinu izvadite tijesto pa ga prerežite na pola. Polovicu razvaljajte i stavite u namašćeni lim za pečenje.

5. Na pari otopite čokoladu pomiješanu s mlijekom, šećerom i usitnjenim bademima. Malo ohladite smjesu pa ulijte u lim s tijestom. Prije toga tijesto izbodite vilicom na nekoliko mjesta.

 | Autor: canva canva

6. Razvaljajte i ostatak tijesta, narežite ga na trakice i preklopite preko nadjeva.

7. Pecite na 180°c od 40 do 45 minuta, ohladite pa poslužite uz neko voće, slatki preljev ili šlag. Dobar tek!

Originalni recept pronađite na Miss7 Gastro.

Tvoja reakcija?