Umjesto 'klasičnog', probajte ovaj baskijski cheesecake!

canva
Dosad ste vjerojatno puno puta jeli onaj klasični cheesecake s podlogom od keksa na kakav smo svi navikli. No, jeste li ikada probali baskijski recept za cheesecake? Ako niste, ovaj vikend vam je idealna prilika za to!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g krem sira
  • 120 g šećera
  • 2 jaja
  • 20 g glatkog brašna
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 3 g vanilije (mahuna, pasta ili aroma)
  • 2 g soli

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. 
  2. Okrugli kalup za pečenje obložite papirom za pečenje te ga namastite maslacem.
  3. U posudi mikserom izmiješajte krem sir i šećer dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte jedno po jedno jaje, miksajući na laganoj brzini. Potom dodajte brašno, prstohvat soli i vaniliju.
  4. Dodajte slatko vrhnje. Sve sastojke povežite mikserom. 
  5. Smjesu ulijte u pripremljeni kalup i pecite 55-60 minuta, odnosno dok površina cheesecakea ne poprimi lijepu zlatno-smeđu boju. Površina bi trebala biti tamna, a unutrašnjost mekana poput pudinga. 
  6. Cheesecake ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Možete ga poslužiti uz bobičasto voće, džemove i razne preljeve!

Uživajte u ovom slatkom Miss Gastro receptu za vikend! 

Posjeti joomboos.24sata.hr