Umjesto 'klasičnog', probajte ovaj baskijski cheesecake!
Dosad ste vjerojatno puno puta jeli onaj klasični cheesecake s podlogom od keksa na kakav smo svi navikli. No, jeste li ikada probali baskijski recept za cheesecake? Ako niste, ovaj vikend vam je idealna prilika za to!
Sastojci:
- 300 g krem sira
- 120 g šećera
- 2 jaja
- 20 g glatkog brašna
- 200 ml slatkog vrhnja
- 3 g vanilije (mahuna, pasta ili aroma)
- 2 g soli
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
- Okrugli kalup za pečenje obložite papirom za pečenje te ga namastite maslacem.
- U posudi mikserom izmiješajte krem sir i šećer dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte jedno po jedno jaje, miksajući na laganoj brzini. Potom dodajte brašno, prstohvat soli i vaniliju.
- Dodajte slatko vrhnje. Sve sastojke povežite mikserom.
- Smjesu ulijte u pripremljeni kalup i pecite 55-60 minuta, odnosno dok površina cheesecakea ne poprimi lijepu zlatno-smeđu boju. Površina bi trebala biti tamna, a unutrašnjost mekana poput pudinga.
- Cheesecake ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Možete ga poslužiti uz bobičasto voće, džemove i razne preljeve!
Uživajte u ovom slatkom Miss Gastro receptu za vikend!