Prvi 473 pregleda 12. ožujka 2023.

Umjesto 'klasičnog', probajte ovaj baskijski cheesecake!

canva

Dosad ste vjerojatno puno puta jeli onaj klasični cheesecake s podlogom od keksa na kakav smo svi navikli. No, jeste li ikada probali baskijski recept za cheesecake? Ako niste, ovaj vikend vam je idealna prilika za to!

Sastojci:

  • 300 g krem sira
  • 120 g šećera
  • 2 jaja
  • 20 g glatkog brašna
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 3 g vanilije (mahuna, pasta ili aroma)
  • 2 g soli

 | Autor: canva canva

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. 
  2. Okrugli kalup za pečenje obložite papirom za pečenje te ga namastite maslacem.
  3. U posudi mikserom izmiješajte krem sir i šećer dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte jedno po jedno jaje, miksajući na laganoj brzini. Potom dodajte brašno, prstohvat soli i vaniliju.
  4. Dodajte slatko vrhnje. Sve sastojke povežite mikserom. 
  5. Smjesu ulijte u pripremljeni kalup i pecite 55-60 minuta, odnosno dok površina cheesecakea ne poprimi lijepu zlatno-smeđu boju. Površina bi trebala biti tamna, a unutrašnjost mekana poput pudinga. 
  6. Cheesecake ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Možete ga poslužiti uz bobičasto voće, džemove i razne preljeve!

Uživajte u ovom slatkom Miss Gastro receptu za vikend! 

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°