Ususret Halloweenu: Ovo je top 10 filmova o vampirima

twilight/Instagram
Filmovi s nadnaravnim bićima su iznimno popularni,osobito oni o vampirima. Stoga smo vam složili listu s 10 najboljih filmova koje trebate pogledati, naravno ako već niste. Taman ususret Halloweenu. E pa, uživajte...
Vidi originalni članak

1. Twilight

Rijetko tko nije pogledao ili barem čuo za Sumrak sagu. Priča o ljubavi vampira Edwarda Cullena i 'smrtnice' Belle Swan postala je apsolutni hit 2008. kad je izašao prvi dio. Nakon što se preselila k ocu u maleni gradić Forks, Bella je u školi upoznala neobičnog mladića i u njega se zaljubila. Nije znala da je on vampir koji zapravo ima mnoooogo godina.

2. Buffy the Vampire Slayer

U ovom filmu priča prati Buffy Summers, navijačicu koja je odabrana jedina u svojoj generaciji kao zaštitnica ljudi od vampira. Kako se nosi s pritiskom velike uloge, vrijedi pogledati.

3. Dark Shadows

Djelo Tima Burtona prikazuje vampira Barnabasa Collinsa koji se budi iz zatočeništva i vraća kući nakon dugo, dugo vremena. Čeka ga obitelj kojoj je potrebna pomoć, a jedino im to on može pružiti.

4. Hotel Transylvania 

Ovaj animirani film je idealan za one koji baš i ne vole gledati jeziva i strašna djela. U ovom simpatičnom filmu Dracula u svoj dom poziva sva čudovišta koja ondje mogu biti svoja i uživati. No, sve se promijeni kad ondje stupi čovjek...

5. Mom's Got a Date with a Vampire

Adam i Chelsea Hansen osjećaju se vezano. Imaju savršenu priliku za izaći van i zabaviti se, ali je to nemoguće jer im mama to ne dopušta. Stoga joj predlože da izađe na spoj s misterioznim muškarcem, ali ne znaju da je on zapravo vampir.

6. The Little Vampire

Nakon preseljenja u novi grad, Tony se boji da neće steći nove prijatelje jer ga djeca u školi odmah počnu maltretirati. To se sve mijenja kada upozna dječaka vampira Rudolpha. Međutim, njihovo prijateljstvo ugrožava lovac na vampire pa udružuju snage kako bi ga pobijedili.

7. The Mortal Instruments

Priča prati djevojku Clary čiji se život okreće naglavačke kad joj otmu mamu. Odjednom otkrije da pripada svijetu lovaca na sjene koji štite svijet od zlih vampira, vukodlaka i demona. Mora naučiti koristiti vještine za koje je tek saznala i vratiti majku, a na tom putu se i zaljubi.

8. Cirque Du Freak: The Vampire's Assistant

Nakon što je na izložbi 'nakaza' naišao na tajanstvenog čovjeka, Darren mijenja svoj uobičajeni život za besmrtnost. U ovom filmu pogledajte kako ovaj mladić kreće na mistično putovanje s nekim od najvećih svjetskih 'nakaza'.

9. Vampire Academy

Ovaj tinejdžerski triler vodi nas u ekskluzivnu Akademiju St. Vladimir gdje vam svatko može biti neprijatelj. Gledajte kako Rose, hibridni ljudski vampir, trenira kako bi osigurala svoje mjesto kao Lissina zaštitnica, koja je slučajno princeza i Roseina prijateljica.

10. My Best Friend is a Vampire

Ovaj film iz 80-ih prati mladića koji radi kao dostavljač. Jednoga dana, jedna od dostava mu pođe po zlu - ugrize ga vampirova ljubavnica i on se tad bori s užasnim porivom za ispijanjem krvi. Brrr...

Koji od ovih filmova si pogledao, a koji upravo dodao na listu 'moram pogledati'?

Više filmova pronađi ovdje: Seventeen

 

POGLEDAJTE VIDEO DANA:

 

Posjeti joomboos.24sata.hr