Uz ova 3 trika ćete uvijek imati savršene lazanje!
Kako bi vaše lazanje baš uvijek bile savršene, slijedite ova tri provjerena savjeta, piše miss7gastro.
Za umak je dovoljna i vezica grincajga
Mesni umak za lazanje priprema se od jednostavnog, sezonskog korjenastog povrća koje možeš pronaći u vezici grincajga. Zaputi se na obližnju tržnicu, potraži prodavača koji na svom pultu drži domaće povrće, pa ga zamoli da ti sastavi vezicu od mrkve, celera i peršina. Ovakav paketić platit ćeš najviše desetak kuna što je odličan način da uštediš na jednostavan, a tako ukusan način.
Također, povrće je bitno sitno nasjeckati kako bi se na vrijeme skuhalo i omekšalo, a zatim će ostatak pripreme umaka biti tek lagan, usputni posao.
Domaći listovi za lazanje
Kad si već na tržnici i kupuješ povrće, svrati i do štanda sa svježom tjesteninom. Tamo ćeš pronaći i domaće svježe listove za lazanje po cijeni od svega desetak kuna koji će lazanje učiniti slasnijima, kremastijima i još ukusnijima.
Svježe tijesto ljepše se sljubljuje s ostatkom sastojaka te ga nije potrebno kuhati prije sastavljanja lazanja kao što je to slučaj sa sušenim, kupovnim listovima za lazanje. Tijesto, naravno, možete pripremiti i sami.
Bešamel je bitan sastojak
Nemoj preskočiti bešamel niti ga mijenjati drugim bijelim umacima. Jednostavan je za pripremu ako se priprema s dovoljnom dozom pažnje te jelu daje divnu kremoznost i bogatstvo okusa.
Muškatni oraščić ključan je sastojak dobrog bešamela pa nikako nemoj preskočiti dobro začiniti svoj gusti, kremasti umak.