Lazanje su jedno od onih jela koje je omiljeno u svim generacijama. Spoj mesa, tijesta, sira i bešamela malo koga ostavlja ravnodušnim
Kako bi vaše lazanje baš uvijek bile savršene, slijedite ova tri provjerena savjeta, piše miss7gastro.
Za umak je dovoljna i vezica grincajga
Mesni umak za lazanje priprema se od jednostavnog, sezonskog korjenastog povrća koje možeš pronaći u vezici grincajga. Zaputi se na obližnju tržnicu, potraži prodavača koji na svom pultu drži domaće povrće, pa ga zamoli da ti sastavi vezicu od mrkve, celera i peršina. Ovakav paketić platit ćeš najviše desetak kuna što je odličan način da uštediš na jednostavan, a tako ukusan način.
Također, povrće je bitno sitno nasjeckati kako bi se na vrijeme skuhalo i omekšalo, a zatim će ostatak pripreme umaka biti tek lagan, usputni posao.
Domaći listovi za lazanje
Kad si već na tržnici i kupuješ povrće, svrati i do štanda sa svježom tjesteninom. Tamo ćeš pronaći i domaće svježe listove za lazanje po cijeni od svega desetak kuna koji će lazanje učiniti slasnijima, kremastijima i još ukusnijima.
Svježe tijesto ljepše se sljubljuje s ostatkom sastojaka te ga nije potrebno kuhati prije sastavljanja lazanja kao što je to slučaj sa sušenim, kupovnim listovima za lazanje. Tijesto, naravno, možete pripremiti i sami.
Bešamel je bitan sastojak
Nemoj preskočiti bešamel niti ga mijenjati drugim bijelim umacima. Jednostavan je za pripremu ako se priprema s dovoljnom dozom pažnje te jelu daje divnu kremoznost i bogatstvo okusa.
Muškatni oraščić ključan je sastojak dobrog bešamela pa nikako nemoj preskočiti dobro začiniti svoj gusti, kremasti umak.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.