Prvi 926 pregleda 24. lipnja 2023.

Uz ova 3 trika ćete uvijek imati savršene lazanje!

Canva

Lazanje su jedno od onih jela koje je omiljeno u svim generacijama. Spoj mesa, tijesta, sira i bešamela malo koga ostavlja ravnodušnim

Kako bi vaše lazanje baš uvijek bile savršene, slijedite ova tri provjerena savjeta, piše miss7gastro.

Za umak je dovoljna i vezica grincajga

Mesni umak za lazanje priprema se od jednostavnog, sezonskog korjenastog povrća koje možeš pronaći u vezici grincajga. Zaputi se na obližnju tržnicu, potraži prodavača koji na svom pultu drži domaće povrće, pa ga zamoli da ti sastavi vezicu od mrkve, celera i peršina. Ovakav paketić platit ćeš najviše desetak kuna što je odličan način da uštediš na jednostavan, a tako ukusan način.

Također, povrće je bitno sitno nasjeckati kako bi se na vrijeme skuhalo i omekšalo, a zatim će ostatak pripreme umaka biti tek lagan, usputni posao.

 | Autor: Canva Canva

Domaći listovi za lazanje

Kad si već na tržnici i kupuješ povrće, svrati i do štanda sa svježom tjesteninom. Tamo ćeš pronaći i domaće svježe listove za lazanje po cijeni od svega desetak kuna koji će lazanje učiniti slasnijima, kremastijima i još ukusnijima.

Svježe tijesto ljepše se sljubljuje s ostatkom sastojaka te ga nije potrebno kuhati prije sastavljanja lazanja kao što je to slučaj sa sušenim, kupovnim listovima za lazanje. Tijesto, naravno, možete pripremiti i sami. 

 | Autor: Canva Canva

Bešamel je bitan sastojak

Nemoj preskočiti bešamel niti ga mijenjati drugim bijelim umacima. Jednostavan je za pripremu ako se priprema s dovoljnom dozom pažnje te jelu daje divnu kremoznost i bogatstvo okusa.

Muškatni oraščić ključan je sastojak dobrog bešamela pa nikako nemoj preskočiti dobro začiniti svoj gusti, kremasti umak.


 

Tvoja reakcija?