Uz ovih par savjeta ćete dobiti savršenu carbonaru

canva
Ako volite jesti tjesteninu, a pogotovo carbonaru, onda imamo par savjeta za vas kojih se trebate držati ako želite da vam ovaj recept uvijek ispadne savršeno!
Vidi originalni članak

1. Jaja moraju biti sobne temperature

Obavezno barem pola sata do sat vremena prije pripreme carbonare jaja izvadite iz hladnjaka. Moraju biti na sobnoj temperaturi kako bi vam umak bio kremast, a ne grudast. 

2. Dobro mutite jaja!

Ako želite dodatnu kremoznost, važno je uložiti malo snage u to da dobro izmutite jaja koja idu u carbonara umak, piše Miss Gastro. Par minuta miješanja mutilicom će vam dati savršen rezultat!

3. Maknite tavu s vatre na vrijeme

Kad miješate tijesteninu u umak maknite tavu s vatre. Inače ćete dobiti grudast umak i mljackavu, prekuhanu tjesteninu, a to nitko ne želi!

4. Ne štedi na kvalitetnom parmezanu

Sir je, uz jaja, zvijezda ovog umaka, pa nemoj štedjeti s njime! Uloži u kvalitetan parmezan (ne onaj već nariban iz vrećice) i rezultat će biti sjajno, ukusno jelo!

Posjeti joomboos.24sata.hr