Ako volite jesti tjesteninu, a pogotovo carbonaru, onda imamo par savjeta za vas kojih se trebate držati ako želite da vam ovaj recept uvijek ispadne savršeno!
1. Jaja moraju biti sobne temperature
Obavezno barem pola sata do sat vremena prije pripreme carbonare jaja izvadite iz hladnjaka. Moraju biti na sobnoj temperaturi kako bi vam umak bio kremast, a ne grudast.
2. Dobro mutite jaja!
Ako želite dodatnu kremoznost, važno je uložiti malo snage u to da dobro izmutite jaja koja idu u carbonara umak, piše Miss Gastro. Par minuta miješanja mutilicom će vam dati savršen rezultat!
3. Maknite tavu s vatre na vrijeme
Kad miješate tijesteninu u umak maknite tavu s vatre. Inače ćete dobiti grudast umak i mljackavu, prekuhanu tjesteninu, a to nitko ne želi!
4. Ne štedi na kvalitetnom parmezanu
Sir je, uz jaja, zvijezda ovog umaka, pa nemoj štedjeti s njime! Uloži u kvalitetan parmezan (ne onaj već nariban iz vrećice) i rezultat će biti sjajno, ukusno jelo!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.