Prvi 649 pregleda 29. travnja 2023.

Uz ovih par savjeta ćete dobiti savršenu carbonaru

canva

Ako volite jesti tjesteninu, a pogotovo carbonaru, onda imamo par savjeta za vas kojih se trebate držati ako želite da vam ovaj recept uvijek ispadne savršeno!

1. Jaja moraju biti sobne temperature

Obavezno barem pola sata do sat vremena prije pripreme carbonare jaja izvadite iz hladnjaka. Moraju biti na sobnoj temperaturi kako bi vam umak bio kremast, a ne grudast. 

 | Autor: canva canva

2. Dobro mutite jaja!

Ako želite dodatnu kremoznost, važno je uložiti malo snage u to da dobro izmutite jaja koja idu u carbonara umak, piše Miss Gastro. Par minuta miješanja mutilicom će vam dati savršen rezultat!

3. Maknite tavu s vatre na vrijeme

Kad miješate tijesteninu u umak maknite tavu s vatre. Inače ćete dobiti grudast umak i mljackavu, prekuhanu tjesteninu, a to nitko ne želi!

 | Autor: canva canva

4. Ne štedi na kvalitetnom parmezanu

Sir je, uz jaja, zvijezda ovog umaka, pa nemoj štedjeti s njime! Uloži u kvalitetan parmezan (ne onaj već nariban iz vrećice) i rezultat će biti sjajno, ukusno jelo!

 | Autor: canva canva

Tvoja reakcija?