Vikend kolač: Baileys torta gotova za samo šest minuta
Sastojci:
- 200 g čokoladnih Petit keksa
- 100 g maslaca
- 500 g svježeg sira
- 100 g šećera u prahu
- 2 žličice Baileys likera
- 300 ml vrhnja za šlag
- 100 g tamne čokolade
Priprema:
Kekse stavite u blender i sameljite dok ne dobijete fini prah. Dodajte im maslac koji ste prethodno otopili i pomiješajte dok se sve ne sjedini. Dobivenu mješavinu utisnite u kalup za torte promjera 20 cm pa stavite u zamrzivač.
Svježi sir stavite u posudu i lagano ga miksajte dok ne postane gladak. Dodajte mu prosijani šećer u prahu i Baileys pa, kako piše Happy Foodie, miksajte na najmanjoj brzini tek toliko da se sve poveže.
U drugoj posudi od slatkog vrhnja umutite čvrsti šlag pa ga lagano umiješajte u smjesu sa sirom. U smjesu dodajte 90 g čokolade koju ste prethodno nasjeckali na sitne kockice.
Dobivenu kremu prelijte preko podloge od keksa pa preko nje naribajte preostalih deset grama čokolade. Tortu stavite u zamrzivač na barem dva sata.
Tortu poslužite blago zamrznutu uz dodatak šlaga i čašicu Baileysa. Uživajte!