Vikend recept: Torta s bijelom čokoladom i jagodama
Treba vam idealan recept za vikend desert? Ova torta od jagoda i bijele čokolade koja se ne peče bi vam mogla biti savršena!
Sastojci:
- 6 žumanjaka
- 250 grama šećera
- 250 grama jagoda
- 750 ml slatkog vrhnja
- 250 grama bijele čokolade
Postupak:
1. Žumanjke i šećer dobro izmiksajte pa ih skuhajte na pari. Miješajte kako bi smjesa postala kremasta pa maknite s pare i miksajte dok se ne ohladi.
2. Jagode operite, očistite i zgnječite vilicom.
3. Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag te dodajte u smjesu od žumanjaka.
4. Umiješajte i zgnječene jagode pa stavite u kalup za torte.
5. Ostavite tortu u zamrzivaču preko noći da se dobro ohladi.
6. Sljedeći dan otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj i ostavite par minuta da se prohladi.
7. Prelijte bijelu čokoladu preko ohlađene torte pa vratite još kratko u hladnjak/zamrzivač. Poslužite!
Još ovakvih recepata pronađite na portalu Miss Gastro!