Prvi 2004 pregleda 20. travnja 2024.

Vikend recept: Torta s bijelom čokoladom i jagodama

canva

Treba vam idealan recept za vikend desert? Ova torta od jagoda i bijele čokolade koja se ne peče bi vam mogla biti savršena!

Sastojci:

  • 6 žumanjaka
  • 250 grama šećera
  • 250 grama jagoda
  • 750 ml slatkog vrhnja
  • 250 grama bijele čokolade

Postupak:

1. Žumanjke i šećer dobro izmiksajte pa ih skuhajte na pari. Miješajte kako bi smjesa postala kremasta pa maknite s pare i miksajte dok se ne ohladi.

2. Jagode operite, očistite i zgnječite vilicom. 

3. Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag te dodajte u smjesu od žumanjaka.

4. Umiješajte i zgnječene jagode pa stavite u kalup za torte. 

5. Ostavite tortu u zamrzivaču preko noći da se dobro ohladi.

6. Sljedeći dan otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj i ostavite par minuta da se prohladi.

7. Prelijte bijelu čokoladu preko ohlađene torte pa vratite još kratko u hladnjak/zamrzivač. Poslužite!

Još ovakvih recepata pronađite na portalu Miss Gastro!

Tvoja reakcija?