Vječni klasik: Ukusna rozen pita za još bolji dan

youtube
Rozen pita jednostavan je i ukusan desert koji možete poslužiti u svakoj prilici. U slast!
Vidi originalni članak

Sastojci za kore:

  • 1 jaje
  • 1 mala šalica mlijeka
  • 1 mala šalica šećera
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 50 g maslaca
  • brašno po potrebi

Sastojci za smjesu:

  • 1 šalica mlijeka
  • 2/3 šalice šećera 
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 100 g čokolade
  • 300 g mljevenih oraha 
  • 1 jaje
  • 200 g maslaca

Sastojci za preljev:

  • 1 bjelanjak
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 limun (sok)
  • malo crvene boje (da bude roza)

Priprema:

  1. Od svih sastojaka umijesite tijesto. Treba biti masno, fino i zato brašno stavljajte malo po malo
  2. Podijelite tijesto na četiri kuglice
  3. Posudu za pečenje dobro namažite uljem
  4. Svaku kuglicu razvijte malo valjkom za tijesto u podusi za pečenje ( dimenzija oko 24-24 cm)
  5. Pećnicu zagrijte na 180°C i pecite korice samo malo da požute (oko 10 minuta), nikako da porumene
  6. Kada su sve kore gotove i ohlađene, uzmite malo mlijeka i poprskajte svaku koru. Poslužite se rukama te namažite mlijeko preko cijele kore
  7. Ostavite ih desetak minuta da se mlijeko upije
  8. Za smjesu: Stavite mlijeko na vatru da zakuha, stavite šećer, orahe, čokoladu i vanilin šećer
  9. Maslac dobro izmiksajte zajedno s jajem
  10. Promiješajte s već ohlađenom smjesom s orasima
  11. Stavite smjesu na tri kore, a zadnju stavite bez smjese. Nju ćete preliti šećernim preljevom. Rukama pritisnite odozgo da se smjesa svuda zalijepi (naravno prije nego ju prelijete s preljevom)
  12. Neka se dobro stegne pa ju izrežite. Najbolje ju je pustiti da odstoji 24 sata

Originalni recept pronađite na Coolinarika.

Posjeti joomboos.24sata.hr