Rozen pita jednostavan je i ukusan desert koji možete poslužiti u svakoj prilici. U slast!
Sastojci za kore:
- 1 jaje
- 1 mala šalica mlijeka
- 1 mala šalica šećera
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 1 vrećica vanilin šećera
- 50 g maslaca
- brašno po potrebi
Sastojci za smjesu:
- 1 šalica mlijeka
- 2/3 šalice šećera
- 2 vrećice vanilin šećera
- 100 g čokolade
- 300 g mljevenih oraha
- 1 jaje
- 200 g maslaca
Sastojci za preljev:
- 1 bjelanjak
- 150 g šećera u prahu
- 1 limun (sok)
- malo crvene boje (da bude roza)
Priprema:
- Od svih sastojaka umijesite tijesto. Treba biti masno, fino i zato brašno stavljajte malo po malo
- Podijelite tijesto na četiri kuglice
- Posudu za pečenje dobro namažite uljem
- Svaku kuglicu razvijte malo valjkom za tijesto u podusi za pečenje ( dimenzija oko 24-24 cm)
- Pećnicu zagrijte na 180°C i pecite korice samo malo da požute (oko 10 minuta), nikako da porumene
- Kada su sve kore gotove i ohlađene, uzmite malo mlijeka i poprskajte svaku koru. Poslužite se rukama te namažite mlijeko preko cijele kore
- Ostavite ih desetak minuta da se mlijeko upije
- Za smjesu: Stavite mlijeko na vatru da zakuha, stavite šećer, orahe, čokoladu i vanilin šećer
- Maslac dobro izmiksajte zajedno s jajem
- Promiješajte s već ohlađenom smjesom s orasima
- Stavite smjesu na tri kore, a zadnju stavite bez smjese. Nju ćete preliti šećernim preljevom. Rukama pritisnite odozgo da se smjesa svuda zalijepi (naravno prije nego ju prelijete s preljevom)
- Neka se dobro stegne pa ju izrežite. Najbolje ju je pustiti da odstoji 24 sata
Originalni recept pronađite na Coolinarika.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.