Vratite se u djetinjstvo ovim kolačem od jabuka i griza

foto: Karina Šiždrak
Isprobajte ovaj jednostavan kolač od jabuka i cimeta koji će vas vratiti u djetinjstvo i zbog kojeg će vam cijeli dom mirisati.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 šalice brašna
  • 2 šalice griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 šalica šećera
  • 1 vanilin šećer

Sastojci za nadjev:

  • 1 - 1.5 kg jabuka
  • 1 vanilin šećer cimet
  • 0.5 šalice šećera
  • 150 g maslaca

Priprema:

Prosij brašno i prašak za pecivo. Dodaj griz i šećer. Sve zajedno pomiješaj i raspodijeli na 3 jednaka dijela. Jabuke naribaj i pomiješaj sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Razdijeli na 2 jednaka dijela. Jabuke se ne cijede, jer će njihov sok natopiti sipano tijesto i ono će postati mekano tijekom pečenja. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.  Posudu za pečenje premaži maslacem ili uljem. 

Slaganje:

Kao prvi sloj stavi suhe sastojke, žlicom poravnaj, dodaj polovinu jabuka, rukama ili žlicom, dodaj drugi dio suhih sastojaka, poravnaj žlicom i pritom malo utisni, pa dodaj preostale jabuke. Utisini jabuke i posipaj zadnji sloj suhih sastojaka. Dobro sve utisni. Preostali maslac naribaj ili nareži na tanke listiće i poslaži po kolaču. Peci oko 45 minuta.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr