Isprobajte ovaj jednostavan kolač od jabuka i cimeta koji će vas vratiti u djetinjstvo i zbog kojeg će vam cijeli dom mirisati.
Sastojci:
- 2 šalice brašna
- 2 šalice griza
- 1 prašak za pecivo
- 1 šalica šećera
- 1 vanilin šećer
Sastojci za nadjev:
- 1 - 1.5 kg jabuka
- 1 vanilin šećer cimet
- 0.5 šalice šećera
- 150 g maslaca
Priprema:
Prosij brašno i prašak za pecivo. Dodaj griz i šećer. Sve zajedno pomiješaj i raspodijeli na 3 jednaka dijela. Jabuke naribaj i pomiješaj sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Razdijeli na 2 jednaka dijela. Jabuke se ne cijede, jer će njihov sok natopiti sipano tijesto i ono će postati mekano tijekom pečenja. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Posudu za pečenje premaži maslacem ili uljem.
Slaganje:
Kao prvi sloj stavi suhe sastojke, žlicom poravnaj, dodaj polovinu jabuka, rukama ili žlicom, dodaj drugi dio suhih sastojaka, poravnaj žlicom i pritom malo utisni, pa dodaj preostale jabuke. Utisini jabuke i posipaj zadnji sloj suhih sastojaka. Dobro sve utisni. Preostali maslac naribaj ili nareži na tanke listiće i poslaži po kolaču. Peci oko 45 minuta.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.