Vruće ličke pole idealne za zimske dane

coolinarika/canva
Svi volimo okus vrućih i ukusnih ličkih pola, posebno tijekom zime, stoga vam donosimo recept ovog tradicionalnog jela. Dobar tek!
Vidi originalni članak

Ličke pole (2 osobe, 45 minuta, jednostavno)

Sastojci:

  • 1 kg ličkih krumpira
  • sitna sol
  • prilozi po želji

Postupak:

  1. Oprani i osušeni lički krumpir razrezati po dužini na pola.
  2. Razrezane pole posoliti po želji.
  3. Posložiti pole u posudu za pečenje i u zagrijanu pećnicu staviti peći na 200 stupnjeva 40 minuta.
  4. Ako se na gornji dio krumpira uhvatila zlatnožuta korica, a krumpir je postao mekan – police su gotove!

Posluživanje:

Pečene krumpire možete poslužiti same ili u kombinaciji kobasicama, mesom, salatom, ukiseljenim povrćem, lukom, češnjakom, kajmakom, kriškama prepečene slanine... Izbor je na vama!

Originalni recept pronađite na missgastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr