Vruće ličke pole idealne za zimske dane
Svi volimo okus vrućih i ukusnih ličkih pola, posebno tijekom zime, stoga vam donosimo recept ovog tradicionalnog jela. Dobar tek!
Ličke pole (2 osobe, 45 minuta, jednostavno)
Sastojci:
- 1 kg ličkih krumpira
- sitna sol
- prilozi po želji
Postupak:
- Oprani i osušeni lički krumpir razrezati po dužini na pola.
- Razrezane pole posoliti po želji.
- Posložiti pole u posudu za pečenje i u zagrijanu pećnicu staviti peći na 200 stupnjeva 40 minuta.
- Ako se na gornji dio krumpira uhvatila zlatnožuta korica, a krumpir je postao mekan – police su gotove!
Posluživanje:
Pečene krumpire možete poslužiti same ili u kombinaciji kobasicama, mesom, salatom, ukiseljenim povrćem, lukom, češnjakom, kajmakom, kriškama prepečene slanine... Izbor je na vama!
Originalni recept pronađite na missgastro.