Svi volimo okus vrućih i ukusnih ličkih pola, posebno tijekom zime, stoga vam donosimo recept ovog tradicionalnog jela. Dobar tek!
Ličke pole (2 osobe, 45 minuta, jednostavno)
Sastojci:
- 1 kg ličkih krumpira
- sitna sol
- prilozi po želji
Postupak:
- Oprani i osušeni lički krumpir razrezati po dužini na pola.
- Razrezane pole posoliti po želji.
- Posložiti pole u posudu za pečenje i u zagrijanu pećnicu staviti peći na 200 stupnjeva 40 minuta.
- Ako se na gornji dio krumpira uhvatila zlatnožuta korica, a krumpir je postao mekan – police su gotove!
Posluživanje:
Pečene krumpire možete poslužiti same ili u kombinaciji kobasicama, mesom, salatom, ukiseljenim povrćem, lukom, češnjakom, kajmakom, kriškama prepečene slanine... Izbor je na vama!
Originalni recept pronađite na missgastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.