Youtuberica je žicala besplatan smještaj u hotelu pa se gadno osramotila

Elle Darby/youtube
Nakon što je besramno žicala smještaj u jednom hotelu u Dublinu, vlasnik je svim influencerima zabranio dolazak
Vidi originalni članak

Luksuzni hotel u irskom Dublinu zabranio je svim YouTuberima, Instagramerima tj. influencerima ulaz u hotel, nakon što je 22-godišnja Youtuberica zatražila besplatan boravak u zamjenu za objavu na njenom YouTube kanalu – i zatim briznula u plač nakon što ju je vlasnik glatko odbio.

Sve je počelo kad je blogerica Elle Darby s 87.000 YouTube pretplatnika i 76.000 Instagram pratitelja poslala mail hotelu The White Moose Cafe u Dublinu tražeći besplatan smještaj za sebe i dečka.

- Radim kao influencer na društvenim mrežama, uglavnom lifestyle, ljepota i putovanja. Moj dečko i ja planiramo doći u Dublin za Valentinovo i tražimo mjesto gdje bismo odsjeli. Naletjela sam na vaš prekrasan hotel i rado bih ga predstavila svojoj publici na YouTubeu i Instagramu što bi vam osiguralo veći promet i više gostiju. U zamjenu bih željela smještaj u vašem hotelu. Prošle godine radila sam s hotelom u Floridi, što je za njih bio veliki uspjeh - napisala mu je u mailu u kojem nije ni navela kome se obraća.

Vlasnik hotela, Paul Stenson, nije bio oduševljen pa je ostavio javnu poruku neidentificiranom influenceru na njihovoj službenoj Facebook stranici.

- Draga influencerice ( znam tvoje ime, ali očito nije bitno oslovljavati imenima ljude),  hvala ti za poruku kojom tražiš besplatan smještaj u zamjenu za publicitet. Stvarno treba imati obraza poslati ovakav e-mail, ako već nemaš samopoštovanja i dostojanstva. Ako ti dopustim da ovdje ostaneš u zamjenu za tvoj video, tko će platiti osoblje koje će se brinuti za tebe? Tko će platiti čistačice koje će ti spremati sobu? Konobare koji će ti posluživati doručak? Recepcionista kod kojeg ćeš se prijaviti? Možda da im kažem da će im plaća biti to što su se pojavili u tvom videu? - napisao joj je u odgovoru i dodao da srećom oni imaju 186.000 followersa fejsu, oko 80.000 na Snapchatu, 32.000 na Instagramu i "bijednih" 12.000 na Twitteru i da nikad ne bi ništa tražio besplatno zbog toga.

- U budućnosti, savjetujem ti da se ponudiš platiti kao i svi ostali i ako hotel smatra da će im tvoj utjecaj pomoći možda će ti dati besplatnu nadogradnju pa ćeš umjesto sobe dobiti apartman. Ovo bi pokazalo da imate više samopoštovanja, i budimo realni, bilo bi manje neugodno.

P.S. Odgovor je ne - napisao je vlasnik.

Iako joj je zatamnio ime na objavi na fejsu, ubrzo je osvanula njena žalopojka od 17 minuta na YouTubeu.

- Iako znate da ja nisam netko tko ikada, ali ikada i ikada sudjeluje u dramama, danas se dogodilo nešto što me stvarno razbjesnilo - započela je Elle svoju ispovijest. Naglasila je kako ona radi kao "Influencer" te tako zarađuje, tako živi svoj život i to je jedini posao koji je stvarno usrećuje i s kojim ona pomaže drugima.

U svom rantu velika influencerica je sebe usporedila sa reklamom boljom od one u magazinu, jumbo plakatu ili bilo gdje drugdje. U dramatičnom videu Elle tvrdi da nije učinila ništa loše i da joj nije jasno zašto ju je prozvao na društvenim mrežama i zašto je sada nazivaju besramnom žicericom.

- Ne znam zašto je to učinio, to je bilo jednostavno zločesto - rekla je. 

Nakon objave na YouTubeu, njeni followersi su, pokazujući koliko su nezreli, napali hotel što je vlasnika još više razbjesnilo pa je odlučio zabraniti svim blogerima pristup u svoj hotel.

- Osjećaj da vam sve pripada i da sve zaslužujete prejak je u blogerskoj zajednici i odvratnost i dječji histerični ispadi i sveopća mržnja koju ste pokazali nakon što jedan od vaših članova nije užicao nešto besplatno baca ljagu na cijelu vašu industriju. Nikad mi nije palo na pamet da ću dobiti loše kritike jer sam jednoj odbio dopustiti da se ogrebe za besplatan smještaj. Iako je nisam imenovao i nitko nije znao o čemu je riječ, ona je snimila video u kojem tvrdi da je namjerno osramoćena i izložena pogrdi jer je tražila nešto besplatno - kazao je vlasnik hotela.

-  Ako pokušate doći kod nas, bit ćete izbačeni. Ako se potrudite i nađete pravi posao, možda ćete moći platiti uslugu kao i svi ostali - zaključio je vlasnik i pokupio hvalospjeva na društvenim mrežama od korisnika koji su jedva čekali da netko kaže blogerima ono što stvarno misli o njima i njihovom žicanju.

 

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima

MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN! Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)
 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr