Za današnji ručak napravi malo drugačiju juhu od mrkve
Sastojci:
- 1,5 kg mrkve
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 žličice Vegete
- papar
- 1 srednji luk
- 2 češnja češnjaka
- 1/4 žličice đumbira
- pola žličice kurkume
- 100 ml nezaslađenog kokosovog mlijeka
- sol
- svježi peršin
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 210 stupnjeva, a veliki lim obložite papirom za pečenje.
2. Ogulite mrkvu, narežite ju na veće komade i posložite na lim. Pokapajte s malo maslinova ulja, zatim dodajte Vegetu i papar pa sve malo promiješajte.
3. Pecite mrkvu do karamelizacije na 210 stupnjeva, oko 25-30 minuta.
4. Dok se mrkva peče, u posebnoj posudi zagrijte preostalo maslinovo ulje, a na njemu izdinstajte luk. Dodajte sitno nasjeckani češnjak, đumbir i kurkumu i još kratko dinstajte.
5. Dodajte i pečenu mrkvu pa prelijte s oko 800 ml vode. Kuhajte vrlo kratko pa maknite s vatre i sve dobro izmiksajte štapnim mikserom.
6. Ako vam je potrebno, dodajte još malo vode da dođete do željene gustoće, pa na kraju još malo posolite, dodajte kokosovo mlijeko i vratite na srednju vatru da provrije. Poslužite uz svježi, nasjeckani peršin.
Još ovakvih recepata pronađite na stranici Coolinarika.