Za današnji ručak napravi malo drugačiju juhu od mrkve

canva
Ne trebate uvijek za nedjeljni ručak poslužiti bistru juhu. Danas se odlučite za ovu neobičnu, kremastu i preukusnu juhu od mrkve. Evo kako je pripremiti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1,5 kg mrkve
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 žličice Vegete
  • papar
  • 1 srednji luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/4 žličice đumbira
  • pola žličice kurkume
  • 100 ml nezaslađenog kokosovog mlijeka
  • sol
  • svježi peršin

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 210 stupnjeva, a veliki lim obložite papirom za pečenje. 

2. Ogulite mrkvu, narežite ju na veće komade i posložite na lim. Pokapajte s malo maslinova ulja, zatim dodajte Vegetu i papar pa sve malo promiješajte.

3. Pecite mrkvu do karamelizacije na 210 stupnjeva, oko 25-30 minuta. 

4. Dok se mrkva peče, u posebnoj posudi zagrijte preostalo maslinovo ulje, a na njemu izdinstajte luk. Dodajte sitno nasjeckani češnjak, đumbir i kurkumu i još kratko dinstajte. 

5. Dodajte i pečenu mrkvu pa prelijte s oko 800 ml vode. Kuhajte vrlo kratko pa maknite s vatre i sve dobro izmiksajte štapnim mikserom. 

6. Ako vam je potrebno, dodajte još malo vode da dođete do željene gustoće, pa na kraju još malo posolite, dodajte kokosovo mlijeko i vratite na srednju vatru da provrije. Poslužite uz svježi, nasjeckani peršin.

Još ovakvih recepata pronađite na stranici Coolinarika.

Posjeti joomboos.24sata.hr