Ne trebate uvijek za nedjeljni ručak poslužiti bistru juhu. Danas se odlučite za ovu neobičnu, kremastu i preukusnu juhu od mrkve. Evo kako je pripremiti
Sastojci:
- 1,5 kg mrkve
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 žličice Vegete
- papar
- 1 srednji luk
- 2 češnja češnjaka
- 1/4 žličice đumbira
- pola žličice kurkume
- 100 ml nezaslađenog kokosovog mlijeka
- sol
- svježi peršin
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 210 stupnjeva, a veliki lim obložite papirom za pečenje.
2. Ogulite mrkvu, narežite ju na veće komade i posložite na lim. Pokapajte s malo maslinova ulja, zatim dodajte Vegetu i papar pa sve malo promiješajte.
3. Pecite mrkvu do karamelizacije na 210 stupnjeva, oko 25-30 minuta.
4. Dok se mrkva peče, u posebnoj posudi zagrijte preostalo maslinovo ulje, a na njemu izdinstajte luk. Dodajte sitno nasjeckani češnjak, đumbir i kurkumu i još kratko dinstajte.
5. Dodajte i pečenu mrkvu pa prelijte s oko 800 ml vode. Kuhajte vrlo kratko pa maknite s vatre i sve dobro izmiksajte štapnim mikserom.
6. Ako vam je potrebno, dodajte još malo vode da dođete do željene gustoće, pa na kraju još malo posolite, dodajte kokosovo mlijeko i vratite na srednju vatru da provrije. Poslužite uz svježi, nasjeckani peršin.
Još ovakvih recepata pronađite na stranici Coolinarika.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.