Za još bolje jutro: Čokoladna zobena kaša

Ivica Galovic/PIXSELL, Canva
Čokoladna zobena kaša doručak je koji vrlo lako može postati i desert. Donosimo vam recept te vam želimo dobar tek!
Vidi originalni članak

SASTOJCI

  • zobene pahuljice 2 žlica
  • mlijeko 100 ml
  • laneno brašno 1 žličica
  • kakao prah 1 žličica
  • cimet 0,50 žličica
  • sol 1 prstohvat
  • vrhnje za šlag
  • dulce de leche

POSTUPAK

  1. U posudicu stavi zobene pahuljice, mlijeko, laneno brašno, kakao prah, šećer, cimet i prstohvat soli. Ako imaš posudicu s poklopcem, možeš ju snažno protresti kako bi se svi sastojci dobro sjedinili. Ako pak sve sastojke staviš u zdjelicu, jednostavno dobro sve promiješaj dok ne dobiješ homogenu smjesu, piše miss7.
  2. Zobenu kašu ostavi u hladnjaku preko noći, ili barem na nekoliko sati, kako bi postala gusta i kremasta.
  3. Prije serviranja izmiksaj šlag. Dodaj šlag i dulce de leche svojoj zobenoj kaši i serviraj odmah.
Posjeti joomboos.24sata.hr