Za ovu čokoladnu tortu trebaju vam samo tri sastojka
Deserti u kojima su čokolada i keksi glavna kombinacija, uglavnom 'prolaze' kod svih i uvijek izazivaju oduševljenje. Također, priprema takvih deserata ne zahtijeva puno vremena, ali niti hrpu sastojaka.
Recept za jedan takav desert donosimo vam u nastavku i moramo vam reći kako vam za njega neće biti potrebno više od tri sastojka i nekoliko minuta za pripremu. Može li bolje? Čisto sumnjamo!
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
- 1 l vrhnja za kuhanje
- 500 g čokolade (možete kombinirati mliječnu i tamnu)
- 400 g petit keksa
Priprema:
Vrhnje za kuhanje zagrijte na najslabijoj vatri, ali pazite da ne počne ključati. Kekse izlomite na komade veličine otprilike 1x1 centimetar. Čokoladu dodajte u vrhnje i miješajte dok se ne otopi. Kremu od čokolade prelijte preko keksa i sve sjedinite.
Dobivenu smjesu izlijte u kalup (kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje) i stavite u hladnjak na barem 3 do 4 sata, a najbolje preko noći. Nakon što se torta ohladila, maknite stranice kalupa, narežite ju i poslužite.
Dobar tek i uživajte u ovoj najbržoj slastici ikad!