Prvi 19860 pregleda 22. veljače 2022.

Za ovu čokoladnu tortu trebaju vam samo tri sastojka

katarinamarusic82/instagram

Brzi deserti sa što manje sastojaka jako su popularni u zadnje vrijeme pa vam donosimo recept za upravo jednu takvu slasticu. Radi se o čokoladnoj torti od samo tri sastojka koja će biti gotova za taj čas i koja će oduševiti sve koji ju kušaju, a obožavaju čokoladu!

Deserti u kojima su čokolada i keksi glavna kombinacija, uglavnom 'prolaze' kod svih i uvijek izazivaju oduševljenje. Također, priprema takvih deserata ne zahtijeva puno vremena, ali niti hrpu sastojaka.

Recept za jedan takav desert donosimo vam u nastavku i moramo vam reći kako vam za njega neće biti potrebno više od tri sastojka i nekoliko minuta za pripremu. Može li bolje? Čisto sumnjamo!

POGLEDAJTE VIDEO:

Sastojci:

  • 1 l vrhnja za kuhanje
  • 500 g čokolade (možete kombinirati mliječnu i tamnu)
  • 400 g petit keksa

Priprema:

Vrhnje za kuhanje zagrijte na najslabijoj vatri, ali pazite da ne počne ključati. Kekse izlomite na komade veličine otprilike 1x1 centimetar. Čokoladu dodajte u vrhnje i miješajte dok se ne otopi. Kremu od čokolade prelijte preko keksa i sve sjedinite.

Dobivenu smjesu izlijte u kalup (kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje) i stavite u hladnjak na barem 3 do 4 sata, a najbolje preko noći. Nakon što se torta ohladila, maknite stranice kalupa, narežite ju i poslužite.

Dobar tek i uživajte u ovoj najbržoj slastici ikad!

 

JESI LI TI NOVA TIKTOK ZVIJEZDA? PRIJAVI SE! #zapaliinternet

 | Autor:

Tvoja reakcija?