Za pripremu 'lažnih' kremšnita treba vam samo 30 minuta!

220stopinjposevno/instagram
Ovaj jednostavni i ukusni desert napravit ćete za svega pola sata, a nestat će u tren!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 2 pudinga od vanilije
  • 4 žlice brašna
  • 1,4 l mlijeka
  • Lisnato tijesto
  • Šećer u prahu

Priprema:

Prvo odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke dobro izmiksajte sa 150 g šećera i dodajte puding (u prahu), brašno i 4 dl mlijeka.

Dobro izmiksajte i zakuhajte u 1 litru kipućeg mlijeka (skuhati kao puding).

Od bjelanjaka i 50 g šećera istucite čvrsti snijeg, zatim ga lagano umiješajte u vruću kremu.

Lisnato tijesto tanko razvaljajte, izbodite vilicom i ispecite ga (na obrnutoj strani lima za pečenje) na 180 °C, 10-15 minuta (dok ne dobije lijepu zlatno-žutu boju).

Gotovo lisnato tijesto prepolovite i namažite kremom, a drugu polovicu prethodno izrežite na kockice i posložite ih po kremi.

Pospite šećerom  u prahu i uživajte!

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr