Ovaj jednostavni i ukusni desert napravit ćete za svega pola sata, a nestat će u tren!
Sastojci:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 2 pudinga od vanilije
- 4 žlice brašna
- 1,4 l mlijeka
- Lisnato tijesto
- Šećer u prahu
Priprema:
Prvo odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke dobro izmiksajte sa 150 g šećera i dodajte puding (u prahu), brašno i 4 dl mlijeka.
Dobro izmiksajte i zakuhajte u 1 litru kipućeg mlijeka (skuhati kao puding).
Od bjelanjaka i 50 g šećera istucite čvrsti snijeg, zatim ga lagano umiješajte u vruću kremu.
Lisnato tijesto tanko razvaljajte, izbodite vilicom i ispecite ga (na obrnutoj strani lima za pečenje) na 180 °C, 10-15 minuta (dok ne dobije lijepu zlatno-žutu boju).
Gotovo lisnato tijesto prepolovite i namažite kremom, a drugu polovicu prethodno izrežite na kockice i posložite ih po kremi.
Pospite šećerom u prahu i uživajte!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.