Za samo 10 minuta napravite slasni kolač od jabuka
Sočni kolač s jabukama se sprema vrlo brzo, a još brže nestaje
Sastojci:
- 120 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 120 g maslaca
- 150 g šećera
- 2 velika jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 3 žlice ruma
- 2 slatke jabuke
Priprema:
Operi, oguli i nareži jabuku na kockice. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 24 cm premaži maslacem, a dno prekrij papirom za pečenje.
Omekšali maslac izmiksaj sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodaj jedno po jedno jaje. Ulij ekstrakt vanilije i rum, a zatim dobro izmiksaj.
Suhe sastojke, brašno, prašak za pecivo i sol, uspi u pripremljenu smjesu pa izmiješaj drvenom žlicom, a na kraju dodaj i jabuke.
Prelij tijesto u pripremljeni kalup, zagladi pa po vrhu rasporedi malo šećera, otprilike jednu punu žlicu.
Peci 40-ak minuta pa provjeri čačkalicom je li kolač pečen.
Pusti da se ohladi prije no što ga kreneš vaditi iz kalupa. Ohlađeni kolač pospi šećerom u prahu.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.