Prvi 6874 pregleda 11. veljače 2024.

Za samo 10 minuta napravite slasni kolač od jabuka

canva

Sočni kolač s jabukama se sprema vrlo brzo, a još brže nestaje

Sastojci:

  • 120 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 120 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 žlice ruma
  • 2 slatke jabuke

Priprema:

Operi, oguli i nareži jabuku na kockice. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 24 cm premaži maslacem, a dno prekrij papirom za pečenje.

Omekšali maslac izmiksaj sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodaj jedno po jedno jaje. Ulij ekstrakt vanilije i rum, a zatim dobro izmiksaj.

Suhe sastojke, brašno, prašak za pecivo i sol, uspi u pripremljenu smjesu pa izmiješaj drvenom žlicom, a na kraju dodaj i jabuke.

Prelij tijesto u pripremljeni kalup, zagladi pa po vrhu rasporedi malo šećera, otprilike jednu punu žlicu.

Peci 40-ak minuta pa provjeri čačkalicom je li kolač pečen.

Pusti da se ohladi prije no što ga kreneš vaditi iz kalupa. Ohlađeni kolač pospi šećerom u prahu.

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°