Želiš napraviti savršene palačinke kod kuće? Evo kako!

Canva
Ima li što ukusnije od toplih domaćih palačinki? Vjerojatno ne. Stoga vam donosimo recept za smjesu za palačinke s kojom zasigurno nećete pogriješiti.
Vidi originalni članak

Sastojci - za smjesu za palačinke:

  • 300 ml mlijeka
  • 2 veća jaja
  • 30 ml ulja ili otopljenog maslaca
  • 2 žličice šećera
  • prstohvat soli
  • 130 g glatkog brašna
  • 1 žlica ruma, ribana korica limuna, po želji

Sastojci - za pečenje:

  • 15 - 30 g omekšalog maslaca ili suncokretovog ulja

Postupak:

  1. Stavite mlijeko i jaja u zdjelu i miješajte dok se sastojci ne sjedine.
  2. Dodajte ulje ili maslac, a zatim brašno, sol i šećer. Miješajte (Ili miksajte) dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Pokrijte tijesto i ostavite da odstoji najmanje 20 minuta. Tijesto se može držati u hladnjaku i preko noći.
  4. Zagrijte tavu na srednjoj vatri.
  5. Na zagrijanu tavu stavite sloj maslaca.
  6. Uvijek prvo izmiješajte tijesto, prije nego što izlijete smjesu za palačinku na tavu.
  7. U vruću tavu ulijte 1/4 šalice tijesta te smjesu tanko rasporedite tako da prekrije dno tave. Pazite da tijesto bude što je moguće ravnomjernije raspoređeno.
  8. Pecite palačinke dok rubovi ne počnu rumeniti i postanu pomalo hrskavi (oko 30 sekundi). Preokrenite palačinku i pecite ju još 10-15 sekundi s druge strane.
  9. Pečene palačinke slažite na tanjur, a zatim ih poslužite uz omiljeni džem ili čokoladni namaz!

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

 

Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!

Posjeti joomboos.24sata.hr