Ima li što ukusnije od toplih domaćih palačinki? Vjerojatno ne. Stoga vam donosimo recept za smjesu za palačinke s kojom zasigurno nećete pogriješiti.
Sastojci - za smjesu za palačinke:
- 300 ml mlijeka
- 2 veća jaja
- 30 ml ulja ili otopljenog maslaca
- 2 žličice šećera
- prstohvat soli
- 130 g glatkog brašna
- 1 žlica ruma, ribana korica limuna, po želji
Sastojci - za pečenje:
- 15 - 30 g omekšalog maslaca ili suncokretovog ulja
Postupak:
- Stavite mlijeko i jaja u zdjelu i miješajte dok se sastojci ne sjedine.
- Dodajte ulje ili maslac, a zatim brašno, sol i šećer. Miješajte (Ili miksajte) dok ne dobijete glatku smjesu.
- Pokrijte tijesto i ostavite da odstoji najmanje 20 minuta. Tijesto se može držati u hladnjaku i preko noći.
- Zagrijte tavu na srednjoj vatri.
- Na zagrijanu tavu stavite sloj maslaca.
- Uvijek prvo izmiješajte tijesto, prije nego što izlijete smjesu za palačinku na tavu.
- U vruću tavu ulijte 1/4 šalice tijesta te smjesu tanko rasporedite tako da prekrije dno tave. Pazite da tijesto bude što je moguće ravnomjernije raspoređeno.
- Pecite palačinke dok rubovi ne počnu rumeniti i postanu pomalo hrskavi (oko 30 sekundi). Preokrenite palačinku i pecite ju još 10-15 sekundi s druge strane.
- Pečene palačinke slažite na tanjur, a zatim ih poslužite uz omiljeni džem ili čokoladni namaz!
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.