Prvi 30647 pregleda 11. rujna 2023.

Želiš napraviti savršene palačinke kod kuće? Evo kako!

Canva

Ima li što ukusnije od toplih domaćih palačinki? Vjerojatno ne. Stoga vam donosimo recept za smjesu za palačinke s kojom zasigurno nećete pogriješiti.

Sastojci - za smjesu za palačinke:

  • 300 ml mlijeka
  • 2 veća jaja
  • 30 ml ulja ili otopljenog maslaca
  • 2 žličice šećera
  • prstohvat soli
  • 130 g glatkog brašna
  • 1 žlica ruma, ribana korica limuna, po želji

Sastojci - za pečenje:

  • 15 - 30 g omekšalog maslaca ili suncokretovog ulja

 | Autor: Canva Canva

Postupak:

  1. Stavite mlijeko i jaja u zdjelu i miješajte dok se sastojci ne sjedine.
  2. Dodajte ulje ili maslac, a zatim brašno, sol i šećer. Miješajte (Ili miksajte) dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Pokrijte tijesto i ostavite da odstoji najmanje 20 minuta. Tijesto se može držati u hladnjaku i preko noći.
  4. Zagrijte tavu na srednjoj vatri.
  5. Na zagrijanu tavu stavite sloj maslaca.
  6. Uvijek prvo izmiješajte tijesto, prije nego što izlijete smjesu za palačinku na tavu.
  7. U vruću tavu ulijte 1/4 šalice tijesta te smjesu tanko rasporedite tako da prekrije dno tave. Pazite da tijesto bude što je moguće ravnomjernije raspoređeno.
  8. Pecite palačinke dok rubovi ne počnu rumeniti i postanu pomalo hrskavi (oko 30 sekundi). Preokrenite palačinku i pecite ju još 10-15 sekundi s druge strane.
  9. Pečene palačinke slažite na tanjur, a zatim ih poslužite uz omiljeni džem ili čokoladni namaz!

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

 

Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!

 | Autor: RTL RTL

Tvoja reakcija?