Znaš li za ove fore na svom Androidu?

Instagram@brunolukic
Uvjeren si da najbolje poznaješ svoj mobitel. Provjeri znaš li za ovih pet korisni postavki na svom smartphoneu. Jesu li dostupne za tvoj mobitel?
Vidi originalni članak

1. Možeš povećati zaslon

Surfaš internetom i naišao si na sitan tekst ili sličicu. Najčešće rješavaš taj problem koristeći pinch i zoom, ali što napraviti kada to ne radi? Odi u Settings, pa u Accessibility, System i onda uključi opciju Magnification Gesture. Nakon toga možeš tri puta kliknuti na zaslon da se zumira, a po zaslonu se krećeš s dva prsta. Tri puta klikni na zaslon da ga ponovo smanjiš. 

via GIPHY

2. Igraj se s okretanjem boja na zaslonu

Možeš okrenuti boje naglavačke! Izbornik Accessibility nudi ti i ovu zabavnu foru. Ako ne vidiš dobro, možeš promijeniti boje na zaslonu, kao što možeš i smanjiti bliještanje svjetlosti ekrana. Odi u Settings, Accessibility, Display i onda uključi Color inversion. Na nekim mobitelima ova fora nije dostupna, a na onima koji je imaju, moraju je paliti svaki put kada je žele koristiti.

via GIPHY

3. Printaj s mobitela

Opcija Google Print je već dugo dio Android sustava, ali sada možeš proširiti tu mogućnost printanja tako da spojiš mobitel s više printera. Otvori Settings, Printing i Add service. Pojavit će ti se popis dostupnih printera. Klikni na koji želiš i instaliraj. 

via GIPHY

4. Vidljive lozinke

Sigurno si pogriješio lozinku kada si ju utipkavao jer jedino što vidiš su točkice. Ako umjesto točkica želiš vidjeti što tipkaš, kada bilo gdje tipkaš svoju lozinku, odi na Settings, Security, Password i uključi opciju Make passwords visible. Sada pazi kada ti netko gleda u mobitel jer će moći vidjeti kada tipkaš lozinku.

via GIPHY

5. Skrati dugi pritisak

Još jedna opcija iz Accessibility izbornika, a pomoću nje određuješ koliko dugo trebaš držati pritisak da dođeš do nekih opcija. Nakon Accessibility odi u System, Touch i Hold delay. Možeš birati između dugog, srednjeg i kratkog. 

via GIPHY

Zanima te više? Pogledaj koliko Hrvata ide na wc s mobitelom i kakav je novi Snapchat update.

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima! 



MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN! Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;) 
 

Posjeti joomboos.24sata.hr