Zvijezda uskršnjeg stola: Savršena orahnjača!

youtube/Instagram
Ako ste i dalje u pripremama za Uskrs i treba vam super recept za prhku orahnjaču, evo jedan!
Vidi originalni članak

Sastojci za tijesto:

  • 200 grama maslaca
  • 400 grama oštrog brašna
  • 60 grama šećera
  • 2 žumanjka
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • jedna vrećica praška za pecivo
  • korica jednog limuna

Sastojci za punjenje:

  • 300 grama oraha
  • 250 grama šećera
  • vrećica vanilin šećera
  • 2 bjelanjka
  • 100 ml mlijeka
  • dvije žlice ruma
  • 50 grama maslaca
  • šećer u prahu za posipanje

Postupak:

1. Omekšali maslac ili svinjsku mast, koja je odlična zamjena, miksati skupa sa šećerom i žumanjcima. Potom dodati kiselo vrhnje i koricu limuna.

2. Dodati brašno skupa s praškom za pecivo i umijesiti glatko tijesto.

3. Zamotati tijesto u foliju i ostaviti u hladnjaku pola sata.

4. Pomiješati orahe, šećer i vanilin šećer. Mlijeko zagrijati do vrenja i preliti orahe. Dobro izmiješati i ostaviti da se malo ohladi. Dodati rum.

5. Bjelanjke izmiksati u čvrst snijeg i pažljivo ih umiješati u smjesu od oraha.

6. Tijesto razdijeliti na tri dijela. Svaki komad tijesta razvaljati u oblik pravokutnika, dimenzija otprilike 35x20 cm. Tijesto bi trebalo biti razvaljano na debljinu od otprilike 3 mm.

7. Premazati tijesto trećinom nadjeva i zarolati. Premjestiti u lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Ponovite postupak s preostala dva komada tijesta.

8. Premazati orahnjače otopljenim maslacem i peći na 180 stupnjeva oko pola sata.

9. Kad se ohladi, posuti šećerom u prahu i poslužiti!

Još ovakvih recepata pronađite na portalu Miss Gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr