Brzo će škola: Ovi trikovi pomažu u učenju

Dreamstime
Zabavni primjeri mogu ti jako puno pomoći
Vidi originalni članak

Koliko god čudno zvučalo, učenje treba naučiti. Mnoga istraživanja vezana su uz vještine učenja, otkrivaju mnoge pogreške koje činimo te otkrivaju jednostavne i učinkovite trikove kako da te iste pogreške, koje su sastavni dio svakog učenja, ubuduće izbjegnemo, piše Bussines Insider.

Korak po korak

Ako odlučite naučiti svirati neki instrument jasno je da će vam trebati određeno vrijeme. Za početak, naučit ćete nekoliko najjednostavnijih i osnovnih akorda te ih potom spojiti u smislenu cjelinu. Vježbanjem ćete moći te male cjeline spojiti u jednu veću i tako sve dok ne budete mogli odsvirati cijelu pjesmu. Ovaj način učenja ne bi se trebao odnositi samo na učenje praktičnih vještina, već i na učenje činjenica.

Krivi potez prilika je za učenje

Nitko nije savršen i ponekad svi griješimo. Cijela poanta učenja je u pokušavanju i učenju iz vlastitih grešaka. Istraživanje iz 2014. pokazala je kako u našem mozgu zaista postoji dio gdje pohranjujemo sjećanja na učinjene pogreške što nam pomaže da ih više ne ponavaljamo.

Optimizam kao ključ uspjeha

Pesimizam i nedostatak samopouzdanja sprječava nas da dođemo do metoda koje bi nam mogle pomoći u pronalasku pravih rješenja. Otvoren um i pozitivan stav jedini su ispravan način učenja.

Zabavno učenje

Činjenica je da nam je svima lakše učiti o zabavnim stvarima, nego o onim dosadnim i ispraznima, ali isto tako je činjenica da češće moramo učiti o onim dosadnim...
Kako bi si olakšali učenje, dosadne podatke povezujte s neobičnim slikama ili događajima i uspjeh je zajamčen!

Brzo čitanje

Što brže čitate to ćete brže i učiti. Drugim riječima, ako svoj mozak istreniramo da brže procesuira riječi, moći ćemo brže zapamtiti ono o čemu čitamo i učimo. 

Žongliranje

Istraživanje iz 2004. godine rezultiralo je pomalo neobičnim zaključkom. Naime, proizvodnja sive tvari, koja je jedna od ključnih za učenje, znatno se povećava kada žongliramo! Ipak, nećemo postati genijalci samo zbog žongliranja. Poanta je u ponavljanju iste radnje, odnosno ako neku vještinu ne uvježbamo, vrlo vjerojatno ćemo je zaboraviti.

Uz pomoć onog što znamo naučit ćemo ono što ne znamo

Ako smo odlični u nogometu, ali ne i u matematici, to bi nam moglo znatno pomoći u savladavanju teških brojčanih zadataka. Apstrakne matematičke koncepte trebalo bi objasniti kroz igru na terenu, što nam pomaže u lakšem shvaćanju i učenju.

Googlanje

Ako se nečega ne možemo sjetiti, najbolje bi bilo da te informacije potražimo u knjigama i na Googleu.

Pomaganje drugome je pomaganje sebi

Ako nas prijatelji zamole da im pomognemo u učenju, ne bi ih trebali odbiti. Naime, objašnjavajući im komplicirane činjenice vlastitim riječima i sami ćemo unaprijediti znanje o toj temi. Također, učenje u paru je lakše i zabavnije!

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Posjeti joomboos.24sata.hr